sunnuntai 29. marraskuuta 2020

Texas pulled pork

Hankin vuosi sitten haudutuspadan ja se on osoittautunut yhdeksi parhaista keittiövehkeistäni. Olen tehnyt sillä puuroja, keittoja ja patoja, mutta olen reseptejä etsiessäni huomannut, että toiset kypsentävät leipää ja leivonnaisiakin hauduttaen. 


Pulled porkia olen nyt kokkaillut kahdesti. Se on osoittautunut helpoksi ja edulliseksi tehdä. Erilaisilla lisukkeilla siitä saa monenlaisia aterioita ja tähteet voi aina pakastaa myöhempään käyttöön. Olen käyttänyt nyhtöpossua mm. tacojen ja hampurilaisten välissä.





Tarpeet:


1 kg porsaan kassleria

1 tl öljyä

1 dl Chipotle BBQ kastiketta (amerikkalaista)

0,5 dl omenaviinietikkaa

0,5 dl vettä

2 rkl ruokosokeria

1 rkl amerikkalaista keltaista sinappia

1 rkl Worcesterhire kastiketta

1-2 tl chilihiutaleita

1 suuri sipuli

2 yksikyntistä valkosipulia

1-2 tl savupaprikajauhetta

noin 1 tl timjamia

1 tl suolaa

mustapippuria myllystä



Teko-ohje:


Poista kasslerin pinnalta kalvot ja rasva. Pilko sipulit. Lisää liha ja muut ainekset pataan. Säädä haudutuspata low asentoon ja hauduttele noin 7 tuntia. Käännä lihaa haudutuksen välillä pariin otteeseen. Revi liha kahdella haarukalla padassa ja anna vielä muhia noin tunti paistoliemessä.


Tarjoile esim. hampurilaisen ja coleslawn kanssa. Sopii myös tacojen sisään salsan ja guacamolen kanssa.  

Soppasirkus-blogista löytyy sopivien lisukkeiden ohjeita:

Coleslaw

Guacamole

Salsa tuoreista tomaateista

Mustapapu-maissisalaatti ja lime-korianteri vinegretti









3 kommenttia:

  1. Haudutuspata on minunkin luottovekottimeni. Tai itse asiassa kaksi pataa. :D Kun lapset muuttivat kotoa, mietin onko suuremmalle padalle enää käyttöä, mutta on toki, yhtä usein teen sillä ruokaa kuin pienemmälläkin ja välillä ovat molemmat hommissa yhtä aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin on iso pata, muistaakseni suosittelit sitä. Pataruokia on mielekkäämpikin ehkä valmistaa isommin kerralla.

      Poista

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?