sunnuntai 27. joulukuuta 2020

Jämäkinkku korealaisittain Tomi Björckin tapaan

Ennen joulukinkun lopusta tehtiin hernekeitto ja nykyään jämät peitetään korealaisiin makuihin. Alkuperäinen resepti löytyy Ilta Sanomien sivulta.


Tällä reseptillä harmaasuolatun maku häipyy maustekastikkeeseen ja saa mukavan U-käännöksen jouluruokien makumaailmasta. Tulista potkua voi säätää chiliä ja inkivääriä annostelemalla. Resepti on parhaimmillaan, kuten kokki on sen kirjoittanut, mutta suosittelen hyödyntämään mahdollisimman paljon kaapista löytyviä aineksia. Tämä sopii riisin, nuudelien tai salaatin kanssa tarjottavaksi.





Tarpeet:


600 g joulukinkkua

0,5 dl vähäsuolaista soijaa

0,5 dl sokeria

1 dl Mirin-riisiviinietikkaa

5 rkl inkivääriä siivuina (käytin 4 cm pötkön)

5 rkl valkosipulia siivuina (käytin yhden yksikyntisen valkosipulin)

1 rkl kevätsipulia (laitan reilummin: ruohosipuli tai purjokin on kokeiltu ja käyvät hyvin)

2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä


Päälle:

tuoretta chiliä ja korianteria


Teko-ohje:


Paloittele kinkku kuutioiksi ja viipaloi sipulit sekä inkivääri. Paahda seesaminsiemeniä puhtaalla ja kuivalla pannulla, kunnes ne alkavat poksahdella. Siirrä siemenet erilliseen astiaan. Laita riisi tulemaan paketin ohjeen mukaan. 


Sekoita kaikki nestemäiset ainekset kasarissa ja kiehauta. Lisää sokeri, inkivääri ja sipulit nesteen joukkoon ja kiehauta taas. 


Lämmitä kinkku pannulla tai mikrossa. Valuta maustekastike kinkun päälle. Lisää annosten päälle tuoretta chiliä ja korianteria. Ripottele seesaminsiemenet pinnalle. 

2 kommenttia:

  1. Herkullinen resepti! Meillä on kinkkua vielä jäljellä. Tänään syömme vielä jouluisen aterian, huomenna koittaa arki ja kinkusta tulee hävikkiruokaa.

    VastaaPoista
  2. Meillä on jouluruuat muuten taputeltu, mutta pakastimessa on lanttusosetta ja kypsentämätöntä porkkanalaatikkoa. Teen varmaankin sosekeittoa tai laitan hapanjuurileipään.

    VastaaPoista

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?