keskiviikko 28. elokuuta 2013

Äidin hyvät viipalekurkut etikkaliemessä

Äitini on innokas kasvimaanlaittaja ja kotipihan satoa on meillä saatu syödä aina. Tänä kesänä avomaankurkut kasvoivat ihan salaa katseilta piilossa ja satoa riitti säilöttäväksi asti. Meillä kasvatus tapahtuu ilman keinotekoisia lannotteita tai torjuntoja. Tämä on sitä parasta lähi- ja luomuruokaa, vaikkei se Eviran kriteerejä täytäkään!

Äitini on yhdistellyt ohjeen kolmesta eri reseptistä "oman järkensä mukaan". Kiitokset Äitille reseptistä ja terveisiä sinne kotopuoleen!


Tarpeet:


1 kg avomaankurkkuja
3 dl vettä
2 dl etikkaa
1 rkl sinapinsiemeniä
2 rkl suolaa
2 dl sokeria
0,5 tl mustapippuria
1 valkosipuli
1 porkkana
tilliä
mustaviinimarjanlehtiä

Teko-ohje:


Liota huuhdottuja kurkkuja pari tuntia kylmässä vedessä. Harjaa ne sitten puhtaiksi ja huuhtele vielä kerran. Viipaloi kurkut ja porkkanat. Kuori valkosipulin kynnet. Lado säilöntäpurkkiin kurkkuviipaleet, porkkanat, valkosipulit, tillit ja viinimarjanlehdet kerroksittain.

Sekoita vesi, etikka suola, sokeri ja pippuri liemeksi ja keitä sitä noin kymmenen minuuttia. Kaada liemi kuumana purkkiin viipaleiden päälle. Sulje purkki kannella ja anna jäähtyä. Säilytä kylmässä. Anna maustua pari päivä ennen tarjoilua.

1 kommentti:

  1. Re: "Tänä kesänä avomaankurkut kasvoivat ihan salaa katseilta piilossa..."

    En ole koskaan aikaisemmin kasvattanut kurkkua ja todella täälläkin kasvoivat salaa ja piilossa tropiikin helteessä. Kiitos reseptistä, sillä trooppisten kurkkujen keskellä kasvoi jopa pikkuporkkanoita ja tilliä. Resepti sopii erinomaisesti paikalliseen "napsitteluun" (= rommi), missä alituisesti tarjoillaan pikkupaloja.

    VastaaPoista

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?