sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Valkosipuli-yrttileipä

Salaatin tai grilliruuan kaveriksi sopii erikoisempi leipä. Se on näyttävä tarjottava ja kun voi sekä mausteet ovat leivottu korvapuustien tapaan sisään, erillistä levitettä ei tarvitse. Ohje on peräisin Kotilieden uudesta leivontakirjasta. Reseptistä poiketen laitoin leivän sisään tuoretta basilikaa ja ruohosipulia, niitä kun oli jäänyt punttiin vielä tähteeksi. Valkosipulin määrä oli kerrankin jo alkuperäisessä ohjeessa riittävä, joten sitä ei tarvinnut omin päin lisätä. Ohjeesta tulee yksi isompi sarvi.
 
 

Tarpeet:


2 dl vettä
0,5 hiivaa (25 g)
0,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
5 dl vehnä- tai sämpyläjauhoja
50 g  voita

täyte:


2-3 kesäsipulia varsineen
3-4 valkosipulinkynttä
0,5 dl voita sulatettuna
tuoretta basilikaa ja ruohosipulia silputtuna
ripaus suolaa
voiteluun kananmuna ja pinnalle halutessasi unikonsiemeniä tai pähkinärouhetta

Teko-ohje:


Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva veteen. Sekoita kunnes hiiva liukenee. Lisää suola ja sokeri sekä vähitellen jauhot. Alusta joukkoon lopuksi pehmeä rasva. Kohota taikina leivinliinan alla kaksinkertaiseksi.

Silppua sipulit varsineen kattilaan. Lisää rasva ja ripaus suolaa. Hauduta ainekset ruskistamatta pehmeiksi pannulla ja jäädytä. Lisää silputtu basilika.

Kauli taikina neliön malliseksi levyksi. Jaa täyte levylle tasaiseksi kerrokseksi ja kierrä levy rullaksi kulmasta aloittaen. Taivuta rulla sarveksi pellillä ja leikkaa pintaan (saksilla käy helposti) muutama poikittaisviilto. Kohota leipä peitettynä uudelleen, voitele ja koristele. Kypsennä leipää 175 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?