tiistai 17. kesäkuuta 2014

Susanna Kovanen- Harri Lapinoja: Ruokapyramidihuijaus

Sain Blogatin kautta luettavakseni  Atenan kustantaman Susanna Kovasen ja Harri Lapinojan kirjan Ruokapyramidihuijaus. Kirjoittajilla on myös samanniminen blogi ja ruokakapina yhteisö Facebookissa.

Kirjan kannessa on kysymys: "Mitä meille syötetään ja miksi" ja tähän Kovanen ja Lapinoja lähtevät kirjassaan vastaamaan. Kirja sisältää paljon tutkimustuloksia, viitteitä ja niiden pohjalta tehtyä pohdintaa. Kirja ei sovi asiapitoisuutensa vuoksi kevyeksi kesälukemiseksi, mutta ajatuksia se kyllä herättää ja antaa aihetta kyseenalaistaa.

Kirjoittajat kiteyttävät syömiseen kuten moneen muuhunkin asiaan sopivasti näin:
"Rutiineja on helppo noudattaa, mutta niihin on myös helppo jäädä jumiin. Omien rutiinien tarkastelu ja niiden ajoittainen purkaminen, omasta tottumustensa piiristä ulos astuminen, voi olla yksi tapa, jolla on mahdollista tehdä muutoksia. Muutoksen ei tarvitse olla yhden näkökulman vaihtamista toiseen, vaan se voi perustua jatkuvaan asioiden pohdiskeluun. Myös se, että vain kokeilee tehdä asioita eri tavalla kuin aikaisemmin, on muutos - ehkä vain hetkellinen, mutta se voi myös johtaa johonkin uuteen ja pysyvään."

Kiitos Atena kustannukselle ja Blogatille kirjasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?