sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Raparperi-valkosuklaamuffinssit (cup cakes)

Minulla oli muutaman päivän vapaat töistä ja pystyin pitkästä aikaa keskittymään kunnolla kotihommiin. Tekemistä on ollut paljon, mutta kotona puuhastelu, siivouskin, on silloin tällöin tehtynä omalla tavallaan rentouttavaa.

Kevätjuhlan kunniaksi leivoin äidiltä saadusta raparperista kuppikakkuja. Ohje on K-ruoka.fi -sivustolta, mutta päällisen sovelsin Dansukkerin ohjeista. Tein kuorrutetta pienemmän erän ja koristelin vain muutaman kuppikakun. Nämä kakkuset maistuvat mainiosti myös sellaisenaan!



Tarpeet n. 16 muffinssiin:


200 g (3 dl) raparperia
100 g valkosuklaata
100 g voita
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa

Kuorrutus:


100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
0,5 tl vaniljasokeria
Pinnalle strösseleitä, valkosuklaarouhetta tms. koristetta

Teko-ohje:


Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.

Kuori ja paloittele raparperi pieniksi paloiksi. Rouhi valkosuklaa myös pieneksi veitsellä. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rasvasula.

Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos  muna-sokeri-voivaahtoon ja sekoita joukkoon varovasti myös maito, rouhittu valkosuklaa sekä raparperipalat. Vältä turhaa sekoittamista.

Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna muffinssien jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista.

Päällystettä varten vatkaa tuorejuusto ja sokerit sekaisin. Pursota/levitä kuorrute kuppikakkujen pinnalle. Koristele pinta strösseleillä, valkosuklaarouheilla tai sokerikoristeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?