maanantai 19. toukokuuta 2014

Inkivääri-lime marinadi broilerille

Kesä on saapunut Espooseen! Jo viikonloppuna oli nätit kelit ja tänään täälläkin on ollut hellettä, mutta myös pieni ukkonen pyyhki ylitse. Viileämmän kauden jälkeen lämmintä on jo odotettu!

Hankin parvekkeelle uuden sähkögrillin vanhan rikkouduttua ja uudella grillillä on ollut mukava kokkailla. Nyt alkaa jo hahmottumaan, missä kohdilla on kuuminta ja missä viileintä grillilevyllä. Viikonloppuna kokeilin Food.comista saamallani inspiraatiolla inkivääri-limemarinoitua broileria. Ohjeen ainesosamäärät tein mututuntumalla ja lopputuloksena oli raikas broilerimarinadi. Marinoin tällä ohjeella kolme isoa broilerin rintaleikettä, jotka paloittelin pienemmiksi paloiksi ennen marinointia.


Tarpeet:


0,5 dl öljyä
0,5 dl soijakastiketta
1 luomulimen kuori ja mehu
2-3 cm pala inkivääriä
1 yksikyntinen valkosipuli tai pari valkosipulin kynttä

Teko-ohje:


Raasta limenkuori kulhoon ja purista limestä sen jälkeen mehu. Kuori ja raasta inkivääri. Murskaa valkosipuli. Sekoita kaikki aineet keskenään. Laita broileripalaset tukevaan muovipussiin ja lorauta marinadi päälle. Sulje pussi niin, ettei sinne jää ilmaa. Puristele pussia, jotta marinadi yltää jokaisen palan ympärille. Anna marinoitua noin pari tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?