keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Mango-tomaatti-sipulisalaatti

Jatketaan edelleen karibialaisella linjalla Prinsessakeittiöstä saadun Classic Caribbean kirjan innoittamalla ohjeella. Tästä annoksesta ei ehkä ihan heti tule mieleen salaatti, vaan enemmänkin mangoa ja vihanneksia vadilla. No niin tai näin, tämä oli mainio alkupala karibialaisen broileriannoksen eteen.

Laitan melko usien jotain hedelmää salaatin sekaan, mutta tämä yhdistelmä oli laatuaan ensimmäinen kerta. Yleensä jätän hedelmäisistä salaateista tomaatin pois, mutta kirjassa kerrottiin, että mango ja tomaatti sopivat yhteen. Näinkin pienessä salaatissa paljon makuja ja aluksi tuntui, että niitä on ehkä vähän liikaa. Salaatti meni kuitenkin kuin kuumille kiville ja kaipasimme sitä jopa lisää, joten tämä kokeilu julistettiin voittoisaksi.

Alkuperäisessä ohjeessa pyydettiin käyttämään kahta tomaattia tai yhtä pihvitomaattia. Minulla sattui olemaan muutama kirsikkatomaatti ja käytin niitä enemmänkin annoksen koristeena. Syöjiäkin oli nyt vain kaksi, joten annoskokoa piti pienentää. Jokainen laittakoon mieluiset määrät raaka-aineita vadille!  Salaattikastike oli hyvää, luultavasti valkosipulin ja chilin ansiosta.



Tarpeet kahteen annokseen:


1 syöntikypsä mango
1 tomaatti tai vastaava määrä kirsikkatomaatteja
1 salottisipuli
5 cm pätkä kurkkua
loraus avokadoöljyä tai muuta hyvää öljyä
1 rkl sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi murskattuna
0,5 tl chilikastiketta
hunajaa
suolaa ja pippuria myllystä maun mukaan
kevätsipulin varsi

Teko-ohje:


Kuori mango ja leikkaa hedelmäliha siemenen ympäriltä suupaloiksi. Leikkaa kurkku ja sipuli ohuiksi siivuiksi ja puolita tomaatit. Asettele raaka-aineet tarjoiluvadille. Sekoita öljy, sitruunamehu, chilikastike, suola ja pippuri hyvin keskenään. Lisää hunajaa maun mukaan ja sekoita se kastikkeen joukkoon. Kaada kastike salaattiainesten päälle ja leikkaa saksilla kevätsipulin vartta koko komeuden kruunuksi. Tarjoile!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?