perjantai 19. huhtikuuta 2013

Kanelibanaanit

Karibialaisen broilerin ja salaatin jälkkäriksi tein Prinsessakeittiöstä saadun Lemmennälkään kirjan inspiroimalla ohjeella Kanelibanaaneja. Ohje oli helppotekoinen ja lopputulos herkullinen. Aluperäisessä ohjeessa pyydettiin paahtamaan 50 g mantelilastuja, mutta käytännössä niitä tarvittiin kuitenkin todella paljon vähemmän. Loppuosan käytin täytekakun koristeluun. Lisäsin ohjeeseen myös limen kuoren, jotta maku voimistuisi. Kastiketta tuli ohjeella melko paljon, sitä voisi keittää ehkä hieman kokoon ennen tarjoilua. Liemi oli kuitenkin maukasta, joten juoksevanakaan se ei mennyt hukkaan.

Tarpeet:


1 luomu lime
1 appelsiini
2 rkl mantelilastuja
2 banaania
2 rkl sokeria
2 rkl voita
5 cl sherryä
ripaus kanelia


Teko-ohje:


Raasta/suikaloi limen kuorta. Purista limen ja appelsiinin mehu. Paahda mantelilastut kevyesti. Kuori banaanit ja katkaise ne keskeltä kahtia ja halkaise pituussuunnassa. Sulata sokeri teflonpannussa vaaleaksi karamelliksi koko ajan sekoittaen ja lisää voi. Paista banaaneja seoksessa molemmilta puolilta noin 1-2 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Nosta banaanit pannulta ja lisää karamelliseokseen sherry. Kiehauta. Lisää pannuun kaneli ja ja sitrusmehu. Kiehauta kastike uudelleen.

Asettele banaanit tarjoiluastiaan, kaada kastike päälle ja ripottele pinnalle vielä
paahdetut mantelilastut sekä raastettua/suikaloitua limen kuorta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?