tiistai 9. huhtikuuta 2013

Hampurilaiset chilillä ja basilikalla

Grillauskausi avattiin hampurilaisilla. Hiiligrilli on vielä lumen peitossa, mutta sähkögrilli parvekkeella toimi moitteettomasti. Olihan viikonloppuna nätit kelitkin.

Hampurilaisiin laitettiin "Ruokasuosikit grilliruoat" kirjan inspiroimana chilillä ja basilikalla maustetut jauhelihapihvit. Alkuperäisessä ohjeessa pyydetään laittamaan kaksi pientä punaista chiliä ilman siemeniä. Itse käytin yhden kuivatun punaisen chilin siemenineen pihveihin ja siitä tuli melko mieto potku. Mikrossa paistetun koepihvin perusteella lisäsin loppuvaiheessa taikinaan chilijauhetta ronskilla kädellä. No chilit ovat erilaisia ja maut ovat erilaisia, mutta koepihvi kannattaa tehdä.

Lisäkkeenä tarjosin Papu-fetasalaattia, bataattikolikoita ja valkosipuleita.


Tarpeet:


700 g nauta-sika jauhelihaa
1 punainen paprika
3-4 valkosipulinkynttä
tuoretta tai kuivattua chiliä maun mukaan
1 ruukku tuoretta basilikaa
0,5 tl juustokuminajauhetta
suolaa ja pippuria

Lisäksi hampurilaisten kanssa: sämpylöitä, kastikkeita ja salaattia

 

Teko-ohje:


Pilko paprika, chili ja valkosipulinkynnet pieniksi (0,5 cm) palasiksi. Silppua noin puolet basilikasta pieneksi hakkelukseksi ja säästä toinen puoli ripoteltavaksi kypsien pihvien pinnalle. Sekoita kaikki aineet kulhossa kunnolla sekaisin ja muotoile pihvit. Pihvit kutistuvat paistamisessa, joten tee sämpylää isompi pihvi.

Lämmitä grilli valmiiksi. Grillaa jauhelihapihvejä kummaltakin puolelta 3-5 minuuttia tai kunnes ne ovat läpikypsiä. Koristele pihvit lopuilla basilikan oksilla ja tarjoile sämpylöiden ja lisukkeiden kanssa. Pihvit voi paistaa myös pannulla tai uunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?