torstai 11. huhtikuuta 2013

Maksakastike

Kommenteista päätellen tätä ei tarvitsisi enää toiste kultani ruokalautaselle tarjota. Myös työpaikan lounasruokalassa maksapäiviä joko odotetaan tai kaihdetaan. Tykkään maksasta ja erityisesti Äiti-kullan tekemä maksakastike on mieleeni. Minusta tämä omakin tekeleeni onnistui oikein hyvin ja siitä tuli edullinen sekä maukas ateria. Broilerinmaksa on miedomman makuista ja pehmeämpää rakenteeltaan kuin naudanmaksa. Tarkoitus oli tehdä koko ateria naudanmaksasta, mutta onnistuin saamaan sitä vain viimeisen pienen paketin.

Lisäksi tarjosin porkkanalla ryyditettyä perunamuussia ja sokerissa pyöräytettyjä kohmeisia pakastepuolukoita.




Tarpeet:


500 g maksaa (käytin pakastettua broilerinmaksaa ja viipaloitua naudanmaksaa)
1 iso porkkana
1 sipuli
2 rkl vehnäjauhoja
1-2 dl vettä
mustapippuria, valkopippuria
1 dl kermaa
suolaa
voita paistamiseen

Teko-ohje:


Poista maksasta kalvo ja kuivaa pinta talouspaperiin. Pilko porkkana ja sipuli pieneksi palaseksi. Leikkaa maksa suupalan kokoisiksi palasiksi.

Ruskista pannulla voissa sipuli ja lisää heti perään  porkkanapalaset kypsymään. Lisää maksapalat pannulle ja paista niin, että ne saavat ruskean paistopinnan. Pyöräytä pippurit myllystä. Ripottele pannulle vehnäjauho ja kääntele se ainesten joukkoon huolella. Lisää pannulle aluksi noin desi vettä ja sekoita. Lisää tarvittaessa vettä.

Anna kypsyä noin viisi minuuttia. Lisää lopuksi kerma ja suola. Kuumenna nopeasti ja tarkista vielä maku. Tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?