torstai 16. tammikuuta 2014

Marsipaanilla maustettu omenakakku - Apfelkuchen mit Marzipan

Olen ollut muutamia päiviä kokkailematta muiden kiireiden vuoksi, mutta eilen sain jo katkarapupastan aikaiseksi ja tänään oli helppotekoisen omppupiirakan vuoro. Ohje on peräisin mainiolta Espoon työväenopiston Wieniläiskahvilan herkkuja -kurssilta. Marsipaani tuo jännää makua ja vastapainoa omenoiden kirpeydelle. Tähän piirakkaan omenaviipaleet upotetaan taikinan sisään ja omppua laitetaan paljon.



Tarpeet:


100 g voita
1,25 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
100 g marsipaania
3 kananmunaa
0,75 dl vehnäjauhoja
0,75 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 dl kermaa
4 suurta hapanta omenaa
kanelia (laitoin 1 tl)
sokeria (laitoin 1 rkl)

Teko-ohje:


Sekoita vehnäjauho, perunajauho ja leivinjauhe keskenään. Raasta marsipaani (helpointa kun marsipaani on ollut hetken kylmässä jääkaapissa tai pakasteessa).  Kuori ja lohko omenat. Laita tilavaan kulhoon sokeria ja kanelia ja kääntele omenapalat seoksessa. Voitele kakkuvuoka.

Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon edelleen vatkaten. Lisää marsipaani. Sekoita jauhoseos ja kerma vuorotellen taikinaan ja sekoita tasaiseksi, älä vatkaa. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (piirakkavuokaan). Asettele omenapalat taikinan päälle ja ja painele ne osittain taikinan sisään. Paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Jos kakku tummuu liikaa, peitä pinta leivinpaperilla. Vaniljakastike tai kermavaahtonokare sopii tarjoiluun piirakan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?