torstai 31. lokakuuta 2013

Purjo-perunasosekeitto ja leipäkrutongit

Olen ollut kovin kiireinen viime aikoina ja kotona puuhasteluun ei ole jäänyt juuri aikaa. Silloin kun on hulinaa, olisi kuitenkin kaikkein järkevintä tehdä vähälläkin vapaa-ajalla itselle mieluisia asioita ja pitää itsestään huolta. Se on helpommin sanottu kuin tehty!

Kiireisinä aikoina tulee syötyä mitä sattuu ja olin jo täysin kyllästynyt yhtenä iltana kaupan valmispatonkeihin ja salaatteihin. Sen enempää ei houkutellut tilata intialaista tai pitsaa kotiin. Tein purjo-perunasosekeittoa, hyvää ja helppoa ruokaa. Sopan valmistelukin rentoutti, pilkkominen ja maustaminen on aina olleet kivoja juttuja. Tästä tulikin stressinhallintasoppa!



Tarpeet:


5 isoa jauhoista perunaa
1 purjo (vaalea osa)
nokare voita
0,5 l kasvislientä
timjamia
suolaa
mustapippuria myllystä
loraus maitoa (käytin noin 2 dl)

Leipäkrutonkeihin kaksi viipaletta paahtoleipää tms ja nokare voita


Teko-ohje:


Leipäkrutongit: Leikkaa leivästä reunat pois ja paloittele leipäviipaleet. Paista palaset voissa.

Keitto: Huuhtele ja kuori perunat. Halkaise purjo pituussuunnassa kahtia ja huuhtele huolellisesti, jotta kerrosten väliin jäänyt multa lähtee pois. Paloittele perunat ja purjo. Sulata voi kattilassa ja kuullota purjoa voissa, kunnes se pehmenee (ei ruskisteta).

Lisää perunat ja mausteet kattilaan ja jatka kuullottamista muutama minuutti. Lisää kasvisliemi ja keitä miedolla lämmöllä noin vartti. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää maitoa, kunnes keitto on sopivan paksuista. Kuumenna maidon lisäämisen jälkeen uudelleen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?