torstai 24. lokakuuta 2013

Daim-kääretorttu

Suunnittelin tekeväni kultani syntymäpäiville lakka-kinuskikakun. Päivänsankari itse kuitenkin toivoi Daim-kakkua ja sellaisen lupasin tehdä. Löysin netistä lupaavan hyydykekakun reseptinkin, mutta työhulinoiden vuoksi vaihdoin ohjeen helpompaan ja nopeampaan kääretorttuun. Tein pohjan aikaisemminkin käyttämälläni suklaakääretortun pohjalla ja täytteen ohjeen sain Dansukkerilta. Tosin
Daimia laitoin alkuperäistä ohjetta enemmän.



Tarpeet:

4 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
sokeria ripoteltavaksi kääretortun pinnalle

Täyte:

 2 isoa Daim patukkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

pinnalle 1 pieni Daim patukka

Teko-ohje:

Kuumenna uuni 225 asteeseen ja laita leivinpaperi pellille valmiiksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot siivilän läpi muna-sokerivaahtoon ja sekoita kuplia säästellen varovasti kaikki aineet sekaisin. Levitä taikina pellille ja paista 6-8 minuuttia. Ota pois uunista ja anna jäähtyä hetki.

Ota työpöydälle uunipellin kokoinen palanen leivinpaperia ja ripottele sokeria sen päälle. Kumoa kääretorttulevy sokerin päälle ja irroita varovasti paistamisessa käytetty leivinpaperi.

Täyte:

Rouhi Daim patukat keittiöveitsellä leikkuulaudan päällä pieneksi muruseksi. Vatkaa sokerit ja tuorejuusto kuohkeaksi ja sekoita Daim-muruset mukaan. Levitä täyte torttupohja päälle ja rullaa kääretorttu leivinpaperin avulla.

Rouhi yksi pieni Daim patukka koristeeksi kääretortun pinnalle.

4 kommenttia:

  1. Ja tämähän menee heti leivontalistalleni! Olen erityisen viehättynyt ns. "karkkileivonnaisiin" ja meillä onkin tehty viime aikoina ainakin snickerskakkua ja twixleivonnaisia. Daim-kääretorttu sopii kolmanneksi pyöräksi kuin nakutettu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No todellakin tämä sopii joukon jatkoksi. Snickerskakku ja twixleivonnaiset näyttävät todella houkuttelevalta!

      Poista
  2. Herkullinen kääretorttu. Daim on yksi parhaimmista suklaista.:) Minunkin oli ensin tarkoitus tehdä miehen syntymäpäiväkakuksi lakka-kinuskikakku, mutta muutin suunnitelmia viime hetkillä.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllätyin, kuinka nätisti Daimista sai leikattua koristesuikaleita. Pitää pitää mielessä, kun seuraavan kerran tarvitsee. Lakkakakkua on joku päivä saatava!

      Poista

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?