lauantai 5. lokakuuta 2013

Kasvislasagne

Kasvisruoka on lihansyöjälle joskus melkoinen pettymys. Toisinaan taas se on iloinen yllätys. Itse tykkään tästä kasvislasagnesta paljon ja varsinkin tähän sadonkorjuuaikaan on mukava tehdä lähiruokaa.

Ohje on peräisin Äidin keittokirjasta, se on kuitenkin alkanut elämään omaa elämäänsä ja kehittynyt kokeilujen myötä. Käytäntö on opettanut, että lasagneen kannattaa valita lempeitä kasviksia ja yrttimaustetta on syytä käyttää reilusti. Kasvisraastetta tarvitaan 2 litraa ja itse tykkään niin, että puolet määrästä on valkokaalia. Yleensä teen raasteen monitoimikoneella ja viimeistelen määrän porkkana kerrallaan kahteen litraan.



Tarpeet:


2 litraa kasvisraastetta (kaalit, porkkana, lanttu, nauris, sipuli, valkosipuli..)
50 g voita
1 rkl oreganoa
1 rkl timjamia
1 rkl rakuunaa
0,5 rkl viherpippuria murskattuna
mustapippuria myllystä
3 dl kermaa
7 dl kasvislientä
0,5 dl vehnäjauhoja
200 g juustoraastetta
250 g lasagnelevyjä
nokare voita tai tilkka öljyä uunivuoan voiteluun.


Teko-ohje:


Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pese, kuori ja raasta kasvikset karkealla terällä. Sulata kattilassa voi ja lisää kasvisraaste. Kääntele hetki ja lisää mausteet. Lisää kasvisliemi kattilaan. Sekoita jauhot kermaan ja lisää seos kattilaan. Anna kastikkeen tekeytyä muutama minuutti. Lisää lopuksi kastikkeeseen reilusti yli puolet juustoraasteesta ja anna sen sulaa.

Voitele uunivuoka ja laita ensimmäinen kerros kasviskastiketta vuoan pohjalle. Lisää kerros lasagnelevyjä ja tee kastike-lasagnelevy kerroksia kunnes tarpeet loppuvat. Laita päällimmäiseksi kerrokseksi kastiketta ja loput juustoraasteesta. Paista uunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?