lauantai 17. elokuuta 2019

Puutarhurin kvinoasalaatti


Salaattibaareissa on ollut eri tavoilla maustettua ja hyödynnettyä kvinoaa jo pitemmän aikaa. Minusta se on ollut maukasta ja siinä on kivasti purtavaa. Luulin, että sitä käytettäisiin paljon myös kotikeittiöissä ja yllätyin, kun kaupassa kvinoan löytäminen oli vaikeaa. Itse kaahuroin hyllyjen välissä pitkän tovin ja myyjänkin piti lopulta pyytää apua toiselta myyjältä. Kvinoaa kuitenkin löytyi ja olen päässyt sitä tänä kesänä kokeilemaan.

Puutarhurin salaatissa on tällä kertaa sellaisia aineksia, joita voisi kotipuutarhastani löytyä. Kuiva ja kylmä kesä on kuitenkin aiheuttanut sen, että vain tomaatista ja valkosipulista tuli kelpo sato. Tomaateissakin on vielä haastetta, kun minulla ne kasvavat ulkona ja vasta ensimmäiset ovat kypsyneet. Raakileita on paljon ja uskon, että saan ne vielä kypsytettyä loppukesän aikana. Omaa satoa tai ei, kaupasta löytää tuoretta täydennettävää helposti. Onneksi meillä on ammattiviljelijöitä!



Puutarhurin kvinoasalaatin tarpeet:


1 dl kypsentämätöntä kvinoaa + vettä keittämiseen

nippu retiisejä
3 tomaattia
puolikas kurkku
pieni punasipuli
1 pss babypinaattia (käytin 65 g luomu babypinaattia)

Sitruunakastike:


0,5 dl hyvää öljyä (käytin avokadoöljyä)
n. 0,5 dl sitruunamehua
1 tl hunajaa
ripaus suolaa
1 puristettu valkosipulinkynsi

Teko-ohje:


Käsittele ja keitä kvinoa paketin ohjeen mukaan. Jäähdytä.

Pilko kurkku ja tomaatti suunmukaisiksi paloiksi. Hienonna sipuli ja viipaloi retiisit ohuiksi viipaleiksi. Sekoita sitruunakastikkeen ainekset yhteen. Maistele kastiketta välillä, sen pitäisi maistua enemmän sitruunlta kuin öljyiseltä.

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita salaatti hetkeksi jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?