sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Kanacurrya thaimaalaisittain

Ilmojen viilettyä aloin kaipaamaan thaimaalaisia tulisen pehmeitä makuja. Thaimaalaisittain maustettu ruoka on todella maukasta ja siitä saa helposti chiliä säätämällä sopivan tulista. Tähän ruokaan laitetaan raaka-aineita, joita ei välttämättä joka kaupasta löydy. Ainakin täällä Espoossa suurimmat K-Supermarketit pitävät valikoimissaan niin limelehdet kuin sitruunaruohonkin. Maustamiseen kannattaa suhtautua rennolla kädellä ja tarvittaessa niin kalakastiketta ja currytahnaakin voi lisätä omaan makuun sopivaksi.


 


Thaimaalainen kanacurry tarpeet


2 salottisipulia
1 sitruunaruohon varsi
1 punainen chili
3 cm pätkä tuoreesta inkivääristä
tilkka öljyä
2 kukkurallista teelusikallista punaista Thai-currytahnaa
450 g broilerin rintafileitä
1 rkl thaimaalaista kalakastiketta
1 tl ruokosokeria
4 kuivattua kaffirlimetinlehteä
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
nippu tuoretta korianteria
(suolaa tarvittaessa)

Teko-ohje:


Kuori sipulit ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Viipaloi sitruunaruohon pehmeämpi osa ohuiksi siivuiksi. Hienonna chili myös pieniksi paloiksi ja raasta inkivääri.

Kuullota ensin sipuli öljyssä isolla paistinpannulla/wokissa ja lisää sitten currytahna sipuleiden joukkoon ja anna sen tekeytyä noin minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Lisää kanapalat ja anna niiden kypsyä pannulla, kunnes niissä on paistopinta näkyvissä (ei ruskisteta). Lisää pannulle korianteria lukuun ottamatta kaikki muut aineet ja kiehauta. Vähennä sen jälkeen hellan lämpöä ja anna kypsyä välillä sekoittaen noin vartin ajan. Silppua tällä välin korianteri karkeaksi silpuksi ja lisää noin puolet siitä kanacyrryn joukkoon. Maista ja lisää tarvittaessa kalakastiketta, currya ja/tai suolaa. Lisää loppu korianteri tarjoiluvaiheessa ruuan päälle. Tarjoile thaimaalaisen riisin tai nuudeleiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?