torstai 14. marraskuuta 2013

Kahden juuston hampurilaiset

Hesarissa julkaistiin mainiolta kuulostava hampurilaisresepti ja herkullinen kuva ruokaosion etusivulla. Ei tarvinnut kauaa miettiä, ottaisiko ohjeen tuotantoon. Ohjeen ainesosaluettelo tuntui aika pitkältä ja jouduin jonkun verran tuunaamaan ohjetta, kun kaupasta ei ihan jokaista tarveainetta sattunut kohdalle. Valkosipulia ja vuohenjuustoa ei myöskään säästelty!

Hyvä vinkki kaikille ruokareseptejä seuraaville on lukea koko ohje etukäteen läpi. Jos olisin itse tehnyt näin, olisin huomannut punasipuleiden vaativan neljän tunnin marinoinnin. No ongelmat ratkaistaan sitä mukaa kuin niitä ilmaantuu ja sain makeat punasipulit hampurilaisen väliin pikavauhtia kikkailemalla.

Hampurilaispihvit kutistuvat jonkin verran paistettaessa. Muotoilen pihvit yleensä öljytyllä pikkulautasella, jolloi sekä muoto että koko asettuu kohdalleen. Öljytyltä lautaselta pihvit on helppo liu'uttaa paistinpannulle.

Sämpylät olivat tässä annoksessa itse tehdyt, ohje löytyy täältä ja muita purilaisohjeita on koottu tänne.






Tarpeet:


Neljä hampurilaissämpylää
700 g naudan jauhelihaa
suolaa ja mustapippuria
öljyä

Marinoitu punasipuli:


1 punasipuli
3 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl sokeria
0,5 tl suolaa

Majoneesi:


1 dl valkosipulimajoneesia (Aioli-tuubista)
1 valkosipulinkynsi
2 rkl chipotle grillikastiketta (Sweet Baby Ray)
tabascoa
1 rkl limettimehua
ripaus sokereia
suolaa ja mustapippuria

Lisäksi:


4 viipaletta vuohenjuustoa
4 viipaletta cheddarjuustoa
salaatinlehtiä

Teko-ohje:


Aloita punasipulin marinoimisella: Kuori ja viipaloi sipuli. Kiehauta viinietikka, lisää sokeri ja suola ja sekoita. Laita sipulinviipaleet kuumaan liemeen ja hauduta miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat pehmeitä. Jäähdytä.

Tee majoneesi: Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset majoneesiin. Tarkista maku. Majoneesissa on oltava voimakkaan makuista, jotta se maistuisi hampurilaisen sisällä. Laita jääkaappiin maustumaan.

Jatka muilla valmisteluilla: Aseta lautasille vuohenjuustot, cheddarviipaleet ja salaatit. Ota sipulit ja majoneesikastike esille. Laita leivät paahtumaan 175 asteeseen. Muotoile jauhelihasta neljä pihviä. Paista pihvejä kuumassa öljyssä molemmin puolin. Naudan jauhelihan voi jättää mediumiksi halutessasi. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla.

Hauska tapa on laittaa komponentit tarjolle niin. että ruokailijat voivat koota oman purilaisensa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?