torstai 5. syyskuuta 2013

Omena-toscakakku

Omppuja on tullut monena vuonna hyvin, mutta tänä vuonna kevään leikkaukset ja viime syksyn valtava sato aiheuttivat melkeinpä omenakadon. Perinteinen kotiväen omenatervehdys kuitenkin saatiin tänne etelään ja omppuja oli hyvin syötäväksi sekä piirakkaan.

Ohje on  Hedelmäin- ja marjanviljelijäin liiton nettisivulta, ajattelin, että siellä on asiantuntemusta näissä asioissa. Laitoin omenaa kuitenkin reilummin kuin ohjeessa oli, turha minusta on tehdä omppupiirakkaa, jos omenoista rupeaa säästämään. Jauhoina käytin täysjyvävehnäjauhoja ja margariinin korvasin voilla.



Tarpeet:


3 munaa
2 dl sokeria
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja (täysjyvävehnäjauhot käyvät myös)
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
4-5 omenaa



Kuorrutus:


100 g voita
1 dl sokeria
0,25 dl vehnäjauhoja
100 g mantelilastuja
1 rkl maitoa

Teko-ohje:



Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja voitele torttuvuoka valmiiksi. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jäähtynyt voi muna-sokerivaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan varovaisesti sekoittaen. Laita taikina uunivuokaan. Pilko omenat lohkoiksi ja peitä piirakan pohja omenalohkoilla. Paista uunissa noin vartti 200 asteessa.

Valmista toscakuorrutus kattilassa. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Kaada seos torttuvuokaa omenoiden päälle ja jatka kypsennystä, kunnes kuorrutus on saanut kauniin ruskean värin.

2 kommenttia:

  1. Oi, oi, oi... Tämä on hyvää!:) Huono omenavuosi on tänä vuonna. Pieni sato ja nekin vähät matoisia. Ja linnutkin käyvät ahkeraan syömässä jo suoraan puusta. Monesta ompusta ei ole kuin puolet jäljellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se on vähän joka paikassa. Meillä kotopuolessa oravat käyvät myös järsimässä omppuja. Onneksi puita on sen verran, että Äiti sai muutaman pullon mehua liruteltua mehumaijalla ja sitten on näitä pienempiä omppuherkkuja saanut. Toivottavasti ensi kesä tuo sitten paremman sadon!

      Poista

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?