lauantai 21. syyskuuta 2013

Kuorrutettu hummeri

Silloin kun äyriäisistä puhutaan, tuttavat alkavat kysellä, tuliko raaka-aine omasta tuotannosta eli olohuoneessa pöhisevästä merivesiakvaariosta. Kotiriutan ravut ovat jatkossakin silmänruokaa, mutta kaupan pakastealtaasta löytyi isommassa altaassa kasvanut hummeri.

Nappasin kuorrutetun hummerin reseptin pari vuotta sitten Viking Linen sivuilta. Onneksi tulostin ohjeen, sillä enää en onnistunut laivayhtiön kotisivuilta reseptiä löytämään. Valkosipuli ja lime maistuvat meille, joten olen lisännyt niiden määrää omaan versiooni.

Hummerin halkaisu ei ole niin vaikeaa, kun voisi kuvitella. Itse olen käyttänyt tukevaa veitseä ja yrittänyt pitää otteen varmana ja sormet pois välistä.



Tarpeet 2 annosta eli puolikas hummeri per syöjä:


1 keitetty hummeri (sulatettuna)
50 g voita
1 tl hienonnettua tuoretta salviaa
1 rkl hienonnettua persiljaa
puolikas yksikyntisestä valkosipulista
1 kuoreton viipale vaaleaa hieman kuivahtanutta leipää murustettuna/raastettuuna
suolaa
ripaus valkopippuria
puolikkaan limen kuori
limemehua

Teko-ohje:


Hienonna yrtit, murskaa valkosipuli ja raasta limen kuori valmiiksi. Murustele tai raasta leipä. Jatka hummerin halkaisulla: pään keskeltä löytyy pieni risti, josta halkaisu on helpointa aloittaa. Työnnä veitsi ristin läpi ja halkaise hummeri päästä alkaen. Suorista pyrstö ja halkaise se rististä taaksepäin. Poista vatsalaukku, joka sijaitsee pään etuosassa. Poista myös peräpäässä oleva suoli. Riko saksien panssari veitsellä, jolloin syöminen on helpompaa.

Laita uuni lämpeämään 275 asteeseen. Sekoita voi, yrtit ja murskattu valkosipuli. Lisää limenkuoriraaste sekä mehu vähän kerrallaan sekoittaen. Lisää leipäraaste sekä mausteet.

Asettele hummerinpuolikkaat paistovuokaan niin, että saat täytteen pysymään mahdollisimman hyvin panssarin sisällä. Levitä maustevoi hummerinpuolikkaiden päälle ja kuorruta uunin yläosassa noin viisi minuuttia. Tarjoile samantien.

uunista ulos

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa tosi herkulliselta! Pitäisi joskus kokeilla hummeriakin, kun äyriäisistä pidän tosi paljon.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostettiin taas pakastehummeri hulluilta päiviltä ja melko varmasti tätä tehdään taas.

      Poista

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?