torstai 13. kesäkuuta 2013

Vuohenjuusto-broilerivuoka uunissa

Pienessä kodissa ei kesähelteillä paljoa uunia lämmitellä, mutta sadepäivänä uunin lämmön saa helposti annettua harakoille. Tartuimme sadepäivän tuomaan tilaisuuteen ja teimme uunibroileria. Pakastimessa oli viiden sentin kiekko leveästä juustotangosta ja se meni tähän ruokaan kokonaan. Eikä sitä vuohenjuustoa vieläkään liikaa ollut, sopivasti meidän makuumme. Suola ei muuten ole unohtunut ohjeesta, vuohenjuuston suola oli meille riittävä.



Tarpeet:

 
400g broilerin suolaamattomia rintafileitä
3-5 cm  vuohenjuustoa (leveästä kiekosta)
1 yksikyntinen valkosipuli
5 aurinkokuivattua tomaattia
loraus öljyä
mustapippuria

Teko-ohje:


Öljyä uunivuoka. Lisää kanafileet suikaloituna vuokaan. Peitä kanat vuohenjuustoviipaleilla. Lisää pinnalle valkosipuli (viipaloituna) ja aurinkokuivatut tomaatit. Mausta mustapippurilla. Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin kolme varttia tai kunnes broileri on kypsää.

4 kommenttia:

  1. Herkulliset ainekset. Pakko olla hyvää.:) Kesähelteillä joutuu vähän noita kokkauksiakin miettimään, ettei tule kauheasti lämmittäneeksi taloa samalla.;)

    VastaaPoista
  2. Ainakin tällaisessa "kaikki ikkunat aurinkoon"-kodissa on oltava jäähdytyksen kanssa tarkka. Mutta oli kyllä ihana, että alkukesään tuli helteitä. Parvekkeellakin jo tomaatit ja perunat kukkivat ja tänään sain ensimmäisen mansikan poimittua :) Pieniä nämä parvekepuutarhurin ilonaiheet!

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Kerma ei unohtunut, vaan teimme tämän ruoan ilman sitä. Mikään ei tietenkään estä lisäämästä desiä paria kermaa vuokaan. Minulla on blogissani kermalla terästetty vuohenjuusto-broilerivuoka: http://www.soppasirkus.com/2013/02/vuohenjuustobroilerivuoka.html

      Poista

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?