tiistai 18. kesäkuuta 2013

Kesän paras mansikkatorttu

Tämä on yksi parhaista resepteistäni ja juhlin sillä kohta puolivuotista blogiani ja tätä ihanaa kesää. Mansikkakakku on helppotekoinen ja se on erittäin maukas.

Ohje on alunpitäen Koti ja keittiö -lehden Kesäopas-liitteestä vuodelta 2002 ja se on julkaistu Kahden kerroksen mansikkatorttu nimellä. Reseptin voi helposti puolittaa, jos syöjiä on vähemmän. Kultani mielestä tätä kannattaisi kuitenkin tehdä kerrallaan pari pellillistä!

Kaurataikina leviää uunissa helposti ja palat sulautuvat yleensä toisiinsa kiinni. Siitä ei kannata ottaa ongelmaa: Jos haluaa saada kaksi pyöreää levyä, voi tehdä kaksi paistoa. Torttu on kuitenkin rento ulkonäöltään, joten vallan hyvin voit muotoilla paistetut kaurapohjat juuri sellaiseksi kuin haluat. Eikä kukaan huomaa mitään.



Tarpeet kaurataikina:


150 g voita
3 dl sokeria
2 munaa
2 tl leivinjauhetta
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl kaurahiutaleita

Tarpeet täyte:


4 dl kuohukermaa
1 litra mansikoita
sokeria tai hunajaa, jos mansikat eivät ole makeita

Teko-ohje:


Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muta yksitellen koko ajan vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Jaa taikina kahteen osaan ja levitä leivinperin päälle levyiksi. Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä.

Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla tai hunajalla. Viipaloi marjat ja kokoa kakku rennolla kädellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?