keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Vaaleat suklaahippukeksit

Suklaahippukekseille tuntuu olevan loputon kysyntä. Tällä leivontakerralla  tein vaalean keksitaikinan, johon laitoin kaurahiutaleita. Leivontapäivänä cookiesien reuna oli rapea, kuten kauralastuissa, mutta seuraavana päivänä keksit olivat jo suussa sulavan pehmeitä. Suklaahipuiksi valitsin Daim-rakeita ja kaksi Fazerin sinivalkoista suklaapatukkaa. Joukkoon olisi voinut laittaa myös murskattuja pähkinöitä. Pekaanipähkinä on minusta parasta!

Tänään 15.5 on muuten Yhdysvalloissa National Chocolate Chip Cookie Day!


Tarpeet:


2 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
150 g voita
2 dl sokeria
1 muna
0,5 dl maitoa
170 g suklaata
(1 dl pähkinämurskaa)

Teko-ohje:


Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. Rouhi suklaa ja pähkinät veitsellä karkeaksi muruksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota voi ja sekoita joukkoon sokeri ja muna. Lisää maito ja kuivat aineet sekä rouhitut suklaat ja halutessasi pähkinämurska. Ota lusikalla nokare taikinaa pellille, taputtele kokkaretta matalammaksi ja paista koekakku. Voit tarvittaessa lisätä taikinaan nestettä tai jauhoja.

Nostele taikina kokkareina pellille ja huomioi leviämisvara. Taputtele kokkareita vähän  litteämmiksi. Paista noin 12 minuuttia 200 asteessa uunissa. Anna jäähtyä ennen kuin otat pelliltä.

2 kommenttia:

  1. Suklaahippuiset keksit on ihan parhaita!:) Enpäs tiennytkään, että viettävät oikein suklaakeksipäivääkin, mutta en yhtään ihmettele. On tuolla rapakon takana melkein kaikelle mahdolliselle ja mahdottomalle oma päivänsä.:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sattumalta huomasin Twitteristä, että tällainen päivä on tulossa :)

      Poista

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?