sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Vuohenjuustolla kuorrutetut uunijuurekset ja paahdetut valkosipulit

Pihvin kylkeen sopivat herkuttelu-uunijuurekset. Monesti teen uunijuurekset ihan vain sellaisenaan uunissa. En välttämättä edes laita öljyä, mutta yrttimausteita kyllä. Vuohenjuusto kruunaa nämä herkkujuurekset.

Tarpeet:

punajuuria
bataatti
avokadoöljyä tai muuta hyvää öljyä
yrttejä ja mausteita maun mukaan (rakuunaa ja basilikaa kannattaa ainakin kokeilla)
vuohenjuustoa
kokonaisia valkosipuleita
hunajaa

Pese ja kuori punajuuret ja bataatti. Paloittele juurekset 1-1,5 cm paksuisiksi palasiksi. Leikkaa valkosipulit puoliksi. Laita punajuuret omaan kulhoon ja bataatit toiseen. Lisää molempiin kulhoihin loraus öljyä ja mausta haluamallasi yrttimausteella. Myös pyöräytys pippuria myllystä on paikallaan. Sekoita juurekset, jotta mausteet ja öljy leviävät tasaisesti. Lorauta valkosipuleiden päälle vähän öljyä ja hunajaa.

Jos juuresviipaleet ovat osapuilleen samankokoisia, pisimmän paistoajan vaativat punajuuret, sitten valkosipulit ja vähiten aikaa kuluu bataattien kanssa.  Punajuurten paistoaika voi olla lähemmäs tunti, valkosipuleiden noin 40 minuutissa ja bataatit kypsyvät puolessa tunnissa. Paistoaika riippuu palasten koosta. Vuohenjuusto lisätään juuresten päälle noin kymmeneksi minuutiksi paistoajan lopussa. Uunin lämpötila on 175 astetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?