keskiviikko 31. toukokuuta 2023

Grillatut kanaquesadillat

Miten ihanaa onkaan, kun kesä on tullut ja pääsee pihalle puuhastelemaan. Heti kun terassilta lähti lumet, otimme grillin käyttöön ja melko pian saimme myös ulkokalusteet terassille. Kasvimaa on jo laitettu. Tämä on ensimmäinen kokonainen kesä uudessa talossamme, joten kaikki kesähetket tuntuvat erityisen tärkeiltä ja ihanilta. 

Olen yrittänyt keksiä tälle kesälle kivoja grillattavia ja vähän erilaisella twistillä kuin aina ennen. Päätin, että panostan myös erilaisiin grilliruuan lisukkeisiin kuten tahnoihin ja salaatteihin. Niillä saa mukavaa vaihtelua ja väriä ruokapöytään. Quesadilloja teimme raksa-aikana iltaruuaksi, kun jotain piti saada vähillä tarpeilla ja nopeasti aikaan. Paistinpannulla paistettuna ne olivat pikaherkkua työ- ja raksapäivän päätteeksi. Nyt on paremmin aikaa panostaa ja hienostella. Reseptin quesadillat grillataan kahdesti: ensin raaka-aineet ja sitten vielä koko paketti. Nauttikaa!




Tarpeet:

1 salottisipuli

1 pieni punasipuli

2 paprikaa

2 broilerin rintafilettä, maustamattomia

0,5 tl chilijauhetta

1 tl kuivattua oreganoa

0,5 tl jeeraa (juustokuminaa)

suolaa

pippuria myllystä


6 keskikokoista vehnätortillalättyä

150 g juustoraastetta


lisäksi tarjoiluun: ranskankermaa, avokadoja, salsaa


Teko-ohje:

Ensin grillataan täytteet: Halkaise sipulit ja lohko paprikat sellaisiksi paloiksi, etteivät ne putoa grilliin. Sekoita mausteet keskenään. Kuivaa broilerinfileiden pinta ja hiero mausteet fileiden pintaan. Grillaa raaka-aineet kypsiksi.

Leikkaa grillatut broilerinfileet ohuiksi siivuiksi. Ripottele kasvisten päälle vähän suolaa ja paloittele sipulit ja paprikat pieniksi paloiksi. Quesadillat ovat litteitä, joten täytteiden on oltava pieniä myös.

Sitten täytetään tortillalätyt: Quesadilloja on helpompi kääntää, kun tekee niistä puolikuita täyttäen vain lätyn toisen puolen ja taittaen toisen puolen kanneksi. Jaa täyte tortillalätyille ja ripottele päälle juustoraastetta. Grillaa quesadillaa lempeällä lämmöllä kunnes juusto sulaa. Tortillalätyn reunat palavat helposti.

Leikkaa tarjoilua varten quesadilla kahteen osaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?