sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Härkäpapusalaatti #suurikeittokirjahaaste

Ostin eilen Espoon Marketanpuiston puutarhapäiviltä tuoreita härkäpapuja. Omat pavut eivät lähteneet mökillä kasvamaan ja satoa niistä ei tänä vuonna tullut. Saaripuutarhan anti jää muutenkin vaatimattomaksi: Kylmää ja sadetta on ollut liikaa. Yrttispiraalissa lehtipersilja nautti tästä kesästä ja sain sitä talteen pakkaseen. Palmu- ja lehtikaalit ovat vielä keskenkasvuisia, mutta jonkin verran olen saanut niitä kuivurin kautta säilöön.

Härkäpapusalaatin ohje löytyi Vähällä vaivalla salaatteja - kesän makuja koko vuoden kirjasta vuodelta 2008. Ihan vähäisimmällä vaivalla tämä salaatti ei valmistu, koska tuoreiden papujen kuoriminen vaatii näpräilyä.  Monesti reseptiä lukiessani pystyn kuvittelemaan lopputuloksen maut, mutta nyt oli epävarmaa, miten resepti käytännössä toimisi. Kananmuna ja feta sopivat kuitenkin mainiosti yhteen härkäpapujen kanssa ja tillitupsut toivat salaattiin ihanan kesäisen raikkauden. Olen muokannut ohjetta jonkin verran makuuni sopivaksi.

#suurikeittokirjahaaste Tämä on Soppasirkus ruokablogin ensimmäinen osallistuminen suureen keittokirjahaasteeseen, jonka löysin Campasimpukka blogista ja idean syntylähde on Minnalta Ku ite tekee blogista. Tavoitteena on kokata jokaisesta omistamastaan keittokirjasta ainakin yksi ohje. Soppasirkuksessa mennään harvoin reseptien mukaan ja suuri keittokirjahaastekin vedetään läpi löysin rantein. Minulla on paljon keittokirjoja, joista moni on ostettu vain luettavaksi, ei kokattavaksi. Saa nähdä, mihin kaikkialle tämä retki viekään!




Tarpeet neljälle:


1,3 kg tuoreita härkäpapuja (palkoineen)
150 g fetajuustoa
tuoretta sipulinvartta/kevätsipulia ohuiksi renkaiksi silputtuina
2 rkl tuoretta tillisilppua
2 kovaksi keitettyä munaa neljään osaan lohkottuna

Salaatinkastike:


2-3 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä tai muuta hyvää öljyä
1 rkl sitruunamehua
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
0,5 valkosipulinkynttä murskattuna
ripaus sokeria
pippuria

Teko-ohje:


Valmista salaatinkastike sekoittamalla ainekset keskenään. Anna tekeytyä muiden valmistelujen ajan.

Keitä kananmunat, silppua tilli ja pilko sipulinvarret ohuiksi renkaiksi odottamaan salaatin kokoamista.

Poista härkäpavuista palot ja keitä papuja suolatussa vedessä, kunnes ne ovat kypsiä (noin 5 minuuttia). Valuta keitetyt pavut ja kun ne ovat vähän jäähtyneet, poista uloin kuori papujen päältä.

Kaada salaatinkastike vielä lämpimien papujen päälle. Murenna fetajuusto papujen päälle, lisää sipuli ja sekoita keskenään. Ripottele tilli päälle ja asettele munalohkot kulhon reunoille. Tarjoile!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?