tiistai 1. huhtikuuta 2014

Kinkkukastike pastalle

Kauan odotettu talviloma lähenee ja sehän tarkoittaa alati nousevan mielialan lisäksi myös sitä, että kaikesta pitää säästää matkakassan paisuttamiseksi. Huomasin kauppareissulla tarjouksessa olevan kinkun kantapaloja. Valmistaja oli tuttu ja ostinkin noin puolen kilon jämäpalapakkauksen. Sain alle kolmella eurolla kalkkunaa, lammasta ja possuleikettä pastakastikkeen tarpeiksi. Hyvää, helppoa ja edullista ruokaa!


Tarpeet:


250 g palvikinkkua
2-3 kevätsipulin vartta
1-2 valkosipulin kynttä
öljyä paistamiseen
1 pieni prk tuorejuustoa (Kreikkalainen valkosipuli)
2 dl maitoa
2 tl maizenaa
tilkka vettä
200 g kirsikkatomaatteja
pippuria myllystä

Teko-ohje:


Pilko kinkku pieniksi paloiksi ja leikkaa kevätsipulin varret osapuilleen samansuuruisiksi renkaiksi. Jätä osa kevätsipulin vihreästä varresta sivuun, jotta voit lisätä tuoretta sipulia valmiin ruuan päälle. Hienonna valkosipuli.  Kuullota sipuleita öljyssä ja lisää palvikinkkukuutiot joukkoon.

Lisää tuorejuusto, maito ja vesitilkkaan sekoitettu maizena pannulle ja anna kiehahtaa. Vähennä lämpöä ja anna kastikkeen tekeytyä muutama minuutti. Puolita sillä välin kirsikkatomaatit ja lisää melkein kaikki tomaatit kastikkeen joukkoon. Mausta kastike pippurilla.

Kun tomaatit ovat lämmenneet, on kastike valmis. Ripottele loput kevätsipuleista ja tomaateista kastikkeen pinnalle. Tarjoile pastan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?