lauantai 30. marraskuuta 2013

Pikaiset bruschetat

Harrastusillan päätteeksi kaipasin jotain nopeaa ja hyvää iltapalaa. En päässyt lähikauppaa kauemmaksi ostoksille ja inspiraatio bruschettojen tekoon tuli ostosten lomassa. Hyödynsin samalla myös jääkaapista löytyneet rippeet vuohenjuustosta ja Oltermannista. Täytteitä yhdistelemällä sain kolmen erisortin leipäset aikaiseksi. Lidlin mozzarellasta tuli ihanan pehmeä päällinen ja se nousi suosikikseni!


Tarpeet:


1 pitkä patonki
loraus hyvää öljyä
1 valkosipulinkynsi
n. 100 g valmista pestoa
1 iso tomaatti
8-10 siivua aurinkokuivattua tomaattia
1 pss mozzarellaa
puolet vuohenjuustopötköstä (esim Pirkan parhaat)
muutama siivu Oltermannia

 

Teko-ohje:


Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Viipaloi patonki vinottain siivuiksi. Murskaa valkosipulinkynsi ja sekoita se reiluun loraukseen öljyä. Silppua aurinkokuivatut tomaatit hienoksi esim. saksilla. Paloittele tomaatti pieneksi kuutioksi.

Sivele pullasudin avulla patonkiviipaleet valkosipuliöljyllä. Levitä viipaleiden päälle pestoa. Lisää aurinkokuivattua tomaattia tai tuoretomaattipalasia päälle. Siivuta juustot ja laita viipaleet päällimmäiseksi. Paista 200 asteen uunissa noin viisi minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?