sunnuntai 11. elokuuta 2013

Tulisempi broilerikastike pastalle

Nuha meinaa iskeä ja vastaiskuksi sille tein tulisempaa sapuskaa. Nokan saa vuotamaan myös syömällä mausteisempaa ruokaa. Ihan tappiinsa en tulisuutta tässä viritellyt, mutta cayennepippuria vaan lisää peliin, jos tuntuu liian miedolta.

Tarpeet:


500 g broilerin rintafileitä
0,25 tl valkopippuria murskattuna morttelissa
1 tl paprikajauhetta
1 tl cayennepippuria
1 tl timjamia
1 tl oreganoa
reilut pyöräytykset mustapippurimyllystä
1 sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
noin neljä palaa aurinkokuivattua tomaattia
1-1,5 prk ranskankermaa (200-300g)
suolaa
loraus öljyä paistamiseen
parmesania pastan päälle

Teko-ohje:


Viipaloi broilerinfileet suikaleiksi/palasiksi. Sekoita mausteet keskenään esim. morttelissa möyhentämällä. Laita broilerinpalat kulhoon ja lisää mausteet, sekoita.

Pilko sipulit ja aurinkokuivatut tomaatit pieneksi. Raasta tai viipaloi parmesani valmiiksi.

Paista broilereita ja sipuleita miedolla lämmöllä noin 5-7 minuuttia, kunnes broileripalat ovat kypsiä. Lisää lopuksi aurinkokuivatut tomaatit ja ranskankerma. Anna lämmetä, mutta älä keitä. Tarjoile!

2 kommenttia:

  1. Hei toimiiko tuo, että nuhassa mausteinen ruoka maistuisi, jos muu ei, tai helpottaisi oloa? Minulla menee ruokahalu nuhasta, joten en oikein osaa syödä mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nenä ainakin aukesi :) Kyllähän se tulinen ruoka lyö nuhan turruttaman makuaistin läpi. Monesti flunssan mukana tulee vaan valtava kurkkukipu ja silloin jäätelö on ainoa, jota voi syödä. Eikä edes se maistu hyvälle, mutta rauhoittaa toki nielua.

      Valkosipulia kehutaan luonnon omaksi antibiootiksi ja minähän olen ikään kuin antibioottikuurilla koko ajan :)

      Poista

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?