torstai 2. toukokuuta 2013

Porsaan sisäfilettä sinappimajoneesikastikkeella

Vappuna Espoossa paistoi aurinko ja oli ihanan keväistä. Vaikka ulkogreenit eivät parhaassa terässä vielä ole, hyvä sää mahdollisti hiiligrillauskauden avauksen ja se polkaistiin käyntiin yön yli  marinoidulla porsaan sisäfileellä ja siihen passaavalla majoneesikastikkeella. Lisäkkeeksi tarjosin lämmintä kreikkalaista salaattia.

Marinadi riittää hyvin kahdellekin fileelle. Paistoin grillissä filettä nyt vain muutaman minuutin, jotta sain siihen grillatun pinnan ja hyvän maun. Loppuosan paistamisesta hoidin uunissa 150 asteessa, kunnes liha oli läpikypsää.



Tarpeet marinadiin:


1 dl öljyä
2 rkl soijaa
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl sitruunamehua
1 rkl worcesterkastiketta
2 isoa valkosipulinkynttä pieninä palasina
2-3 oksaa persiljaa silputtuna
pippuria myllystä
(suolaa)

Tarpeet sinappimajoneesiin:


1 dl majoneesia
1 rkl sinappia
noin teelusikallinen raastettua piparjuurta
1 tl worcesterkastiketta
ripaus chiliä


Teko-ohje porsas:


Porsas on näppärintä marinoida tukevassa muovipussissa. Lisää marinadin ainekset muovipussiin ja sekoita purstelemalla pussia. Kuivaa file ja laita se marinoitumaan pussiin. Marinointiaika on yön yli.

Ota liha huoneenlämpöön tuntia paria ennen grillaamista. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois fileen pinnasta ja grillaa tai paista uunissa (150 astetta) läpikypsäksi (sisälämpötila on 65-70 astetta).

Teko-ohje sinappimajoneesi:


Raasta piparjuuri hienoksi. Sekoita ainekset keskenään sekaisin pienessä kulhossa. Piparjuuren maku on voimakas, joten lisää sitä välillä maistellen. Tarjoile porsaanfileen kastikkeena.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?