sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Mansikat Romanovin tapaan

Tämä on blogini ensimmäinen toiveresepti! Ruokabloggaamisen aloittaminen oli minulle kovin vaikeaa. Jännitti, löytääkö kukaan blogiani ja miten siihen suhtauduttaisiin. Lopulta uskalsin julkaista ensimmäiset reseptini ja vielä senkin jälkeen meni muutama päivä, kun uskalsin ilmoittaa lähimmille ystävilleni uudesta harrastuksestani. Ystävät olivat heti mukana ajatuksessa ja sain paljon kannustavaa palautetta. Kiitos! Erään ystäväni ensimmäinen kommentti oli, että "laitat sitten sen mansikkareseptin nettiin". Tässä se nyt on, piti monta kuukautta odottaa, että espanjalaisten mansikkojen sesonki alkaisi.

Marinointi sopii tuontimansikoille oikein hyvin, ne ovat makunsa ja kovuutensa puolesta tähän hommaan käypiä. Romanoffin mansikat maistuvat sellaisenaan, jäätelön, kermavaahdon, mascarponevaahdon, paahtovanukkaan, ohukaisten jne. kanssa. Ohje on tarttunut mukaan Espoon työväenopiston kokkailukurssilta.Tarpeet:


1 rasia tuoreita mansikoita
1 luomu appelsiinin mehu ja kuori suikaleina
0,5 dl portviiniä tai sherryä
1 dl sokerilientä (kiehautettu 1 dl vettä + 0,5 dl sokeria)

Teko-ohje:


Huuhtele mansikat ja leikkaa ne sopiviksi suupaloiksi. Laita tarjoilukulhoon. Pese luomuappelsiini huolellisesti ja tee kuoresta ohuita suikaleita. Purista appelsiinista mehu. Keitä vedestä ja sokerista sokeriliemi. Laita appelsiininkuorisuikaleet mukaan kiehumaan. Kaada mansikkapalojen päälle appelsiinimehu, sokeriliemi ja portviini tai sherry. Anna maustua kylmässä.

2 kommenttia:

  1. Nämä on niin hyviä! Saisipa jo kotimaisia mansikoita, vaikka kyllähän tuo marinointi antaa ulkomaisillekin paljon makua.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä mansikat ovat sellainen takuuvarma kesäjälkkäri vieraille tai itselle :)

      Poista

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?