maanantai 20. toukokuuta 2013

Coleslaw eli amerikkalainen kaalisalaatti

Tein hampurilaisten lisäkkeeksi coleslawta. Sitä tuli iso kulho, vaikka yritin tehdä pienesti. Onneksi salaatti säilyy pari päivää hyvänä, kunhan säilyttää kylmässä.

Tein raasteen yleiskoneella, vaikka yleensä se kehoitetaan tekemään esim. juustohöylällä tai ohuesti veitsellä. Joskus on vaan niin paljon parempi olla nopea kuin hidas ;) Laitoin ohjeessa mainitun desin verran valmista majoneesia kastikkeeseen, mutta ehkä ensi kerralla vähennän määrää.



Tarpeet:


500 g varhaiskaalia
1 iso porkkana tai pari pienempää

Kastike:


1 dl majoneesia
1 dl kermaviiliä
1-2 rkl sitruunamehua
1 rkl sinappia
ripaus suolaa
0,5 tl sokeria
pyöräytykset mustapippuria myllystä


Teko-ohje:


Leikkaa kaali erittäin ohuiksi suikaleiksi juustohöylällä tai monitoimikoneessa. Raasta kuorittu porkkana. Sekoita kastikeaineet isossa kulhossa. Lisää kaalinsuikaleet ja porkkanaraaste kastikkeen joukkoon ja sekoita hyvin. Anna salaatin maustua jääkaapissa.

2 kommenttia:

  1. Kiitos :) Löysin kerran laukun joka oli tehty samasta kangasta kuin Famun keittiö verhot, oli ihan pakko ostaa, tuli niin hyvät muistot mieleen :)

    VastaaPoista

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?