lauantai 13. huhtikuuta 2013

Terveisiä Teksasista, osa 3 San Antonio Sea World

Teimme Yhdysvaltojen lomamatkallamme neljän päivän rengasmatkan Dallasista San Antonion kautta Houstoniin. Välimatkat olivat melko pitkiä, mutta onnistuimme välttämään pahat ruuhkat ja matka sujui joutuisasti. Ruuhkien vuoksi matka-aikaan voi tulla useita lisätunteja.

San Antoniossa määränpäämme oli Sea World, jonne halusimme tutustua jo pelkästään oman akvaarioharrastuksemme vuoksi. Ennen merimaailmaa pysähdyimme San Marcosin outletissä. Se ajansäästö mikä voitettiin ruuhkattomassa ajomatkassa, otettiin sitten takaisin outletissä kiertelemällä. Minulla oli tarkoituskin uudistaa vaatekaappia ja juuri nämä outletit olivat siihen tarkoitukseen sopivia paikkoja.Sea Worldissä ei ollut vielä alkanut kesäsesonki ja kävijämäärä oli maltillinen. Aloitimme vierailun merimaailmassa vähän porttien aukeamisen jälkeen ja lopetimme sen hieman ennen porttien sulkeutumista. Kaikki palvelut eivät olleet vielä auki hiljaisemman sesongin vuoksi, mutta enemmänkin se tarkoitti sitä, että myyntikojuja oli vähemmän. Vesisuksishow olisi ollut vasta toukokuusta alkaen ja se meiltä jäi näkemättä.

Sea Worldissä oli muutamia huvipuistolaitteita ja Sesame Street alue pikkulapsille. Meille aikuisille (sopivat toki myös lapsille) tarjolla oli useampia show-esityksiä, joissa päätähtinä olivat valaat, delfiinit ja muut Sea Worldin eläimet. Juuri nämä showt olivat niitä, joiden takia Sea Worldiin kannatti mennä ja kallis, noin viidenkymmenen taalan, lippu maksaa. Kala- ja koralliakvaariot eivät olleet täällä mitenkään ihmeellisiä: melko tavallisia kaloja ja paljon muovikoralleja.Amerikkalaiseen tapaan esitykset oli laadittu perusteellisesti ja viihdyttävästi. Vastaavaa en ole nähnyt missään muualla. Siinä missä Särkänniemen delfiinit ovat taidokkaita temppuilijoita, amerikkalaiset delfiinit osaavat vähemmän, mutta esityksen kokonaisuus valoineen, äänineen ja muine elementteineen on ihan omaa luokkaansa. Merileijonaesityksessä yksistään lavasteet ja alkulämmittelijänä toiminut stand-up koomikko olivat erittäin vakuuttavia. Näimme esityksissä mm.maitovalaita, delfiinejä, miekkavalaita ja delfiinejä.

Mieleenpainuvin show oli palkintojakin voittanut Azul, jossa näyttämölle marssitettiin delfiineiden ja valaiden lisäksi yksi koomikko, akrobaatteja, lintuja, taitouimareita ja uimahyppääjiä. Yksistään papukaijaparven lento katsomossa oli kaunista katsottavaa, kun siipien alapuoli loisti värikkäänä.

2 kommenttia:

  1. Tuollaisessa paikassa viihtyisi koko päivän.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Sea Worldin vieressä on vielä vesihuvipuisto, jossa menisi se toinen päivä. Se ei ollut vielä auki ja jäi meiltä näkemättä.

      Poista

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?