sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Pääsiäispasha

Äiti teki meille aina pashaa pääsiäiseksi ja en ole halunnut aikuistuttuani livetä tästä tavasta. Aikaisemmin olen aina tehnyt pashasta sen raskaamman, runsaalla voilla ja sokerilla höystetyn, version. Nyt päätin kokeilla vähän kevyempää reseptiä, josssa on kylläkin voita ja sokeria, mutta perinteistä versiota vähemmän. Pasha asettui oikein hyvin muottiin ja pysyi jämäkästi koossa. Edelleenkin se raskaampi versio on enemmän makuuni, mutta kyllä tällä vähän kevyemmällä mallilla pääsee oikeaan pääsiästunnelmaan. Tässä tulee enemmän rahkan maku esiin. Hyväksi testatun perinteisemmän version löytää esim. Maku-lehden nettiresepteistä Valamon pashan nimellä.



Tarpeet:

75 g voita
1 dl sokeria
500g rahkaa
2 dl kuohukermaa
1 munan keltuainen
puolikkaan sitruunan mehu
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl mantelirouhetta
0,5 dl rusinoita

Teko-ohje:


Jos käytät puista pashamuottia, sen on annettava liota tunti ennen käyttöä. Pashan voi tehdä myös kahvinsuodattimeen tai siivilään, jotka vuorataan kostutetulla harsokankaalla tai aukirevityillä kahvin suodatinpapereilla.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munankeltuainen ja rahka seokseen. Lisää sitruunanmehu, vaniljasokeri, mantelirouhe ja rusinat joukkoon.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää muuhun seokseen.

Laita valmis massa valumaan joko märällä sideharsolla tai suodatinpaperilla vuorattuun muottiin. Anna pashan valua noin vuorokausi ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?