perjantai 1. maaliskuuta 2013

Kovan päivän ilta: rocky road

Perjantai oli lapsena minun karkkipäiväni. Edelleenkin perjantai on viikon kohokohta: ihana viikonloppu alkaa, eikä yhtään vapaapäivää ole vielä kulunut. Samalla kun katsoo telkkarista Voice of Finlandia ja mutustaa näitä, voi arjen panna pakettiin ainakin hetkeksi. Sain alunperin ohjeen työkaverini kaverin kautta. Muistaakseni ohjeessa oli alunpitäen suolapähkinöitä, mutta allergian vuoksi olen korvannut ne oikeilla pähkinöillä. Rakenteesta tulee minusta paras, kun siinä on vaahtokarkkia, pähkinää ja Marie-keksejä. Suklaana käytän Fazerin sinistä, koska pidän siitä. En aina malta ihan pitää ohjeen mittasuhteita samana, mutta idea on, että suklaata on oltava riittävästi, jotta homma pysyy kasassa. Rocky roadissa saa sattumat olla melko suuria!




Tarpeet:


200 g Fazerin sinistä suklaata
1 dl pähkinöitä
6-8 kpl  Marie keksiä
50-100 g vaahtokarkkeja

Teko-ohje:


Vuoraa vati leivinpaperilla tai ota paperiset leivosvuoat valmiiksi. Pilko vaahtokarkkeja saksilla tarvittaessa pienemmiksi. Murskaa Marie-keksit muutamaan osaan. Hienonna tarvittaessa pähkinöitä pienemmäksi veitsellä leikkuulaudalla. Paloittele suklaa ja sulata se hiljalleen välillä sekoittaen mikroaaltouunissa tai hellalla vesihauteessa. Sekoita suklaa ja muut aineet keskenään ja laita seos jähmettymään viileään leivinpaperilla vuoratulle vadille tai pieniin leivosvuokiin. Leikkaa annospalat terävällä veitsellä.

4 kommenttia:

  1. Voi, minunkin pitää kokeilla rocky roadia!

    VastaaPoista
  2. Törkeen hyvää on ja ainakin sitä suolapähkinällistä versiota pystyy syömään ihan liikaa, kun makea ja suolainen vuorottelevat. t.Noora

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä niin, suolapähkinäversio vie myös kielen menneessään!

      Poista

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?