torstai 14. helmikuuta 2013

Vuohenjuustobroilerivuoka

Tämän ohje pohjautuu pitkälti Hesarin broilerivuokaohjeeseen, jonka löysin pari vuotta sitten. Uunissa vuohenjuusto ja ruokakerma muodostavat kastikkeen, jossa broileriviipaleet kypsyvät. Kastiketta tulee aika paljon, joten tätä voi tarjota minusta pastan kanssa. Yleensä kuitenkin teemme uunijuureksia lisukkeeksi. Alkuperäisessä ohjeessa paistoaika on vain puoli tuntia. Jotta broilerit ehtivät kypsäksi, paistoajan on oltava ainakin 40 minuuttia tai yli. Kannattaa tarkistaa kypsyys leikkaamalla yksi file keskeltä halki. Paksumpiakin fileitä voi käyttää, mutta se pidentää paistoaikaa.

Ystävänpäivän kunniaksi pääsin istumaan valmiiseen pöytään ja kuvassa oleva broilerivuoka on kultani valmistama.


 


Tarpeet:


400 g ohuita broilerinleikkeitä
200-250g vuohenjuustoa
2-3 tomaattia
1,5 tl suolaa
2 valkosipulinkynttä
mustapippuria myllystä
hienonnettua basilikaa
1 prk ruokakermaa


Teko-ohje:


Leikkaa vuohenjuusto noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Pese tomaatit ja leikkaa ne viipaleiksi. Lado voideltuun uunivuokaan limittäin leikkeet sekä vuohenjuusto- ja tomaattiviipaleet. Laita basilikaa kerrosten väliin. Ripottele mausteet pinnalle. Lisää kerma. Paista 175 asteisessa uunissa noin 40-60 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?