torstai 7. helmikuuta 2013

Valkosipuli-Chilikatkaravut

Valkosipuli-chilikatkaravut ovat osapuilleen maailman helpoin herkku. Nämä voi tehdä myös tiikeriravuista. Chilin määrään on vaikea antaa ohjetta, koska tulisuus riippuu niin paljon lajikkeesta. Kasvatin viime kesänä keltaisia chilejä parvekkeen kaidelaatikossa ja maistettuani chilipaprikan päätä totesin pettyneenä, ettei ne ole tulisia lainkaan. Annoin sitten kullalleni kunnon palasen "maista vaikka" ja sen jälkeen tiedettiin, että ne chilit olivat oikein tulisia. Niiden päät vaan maistuivat paprikalta.

Annos valmistuu nopeasti, joten nämä kannattaa tehdä sitten, kun syöjät ovat jo pöydässä!


Tarpeet kahteen annokseen:


reipas loraus avokadoöljyä tai muuta hyvää öljyä
1-2 valkosipulinkynttä pilkottuna
tuoretta tai kuivattua chiliä
1 pss (180g) isoja katkarapuja

Teko-ohje:


Kuumennaa öljy paistinpannulla ja lisää siihen valkosipulinkynnet ja chili. Kuumenna hetki pannulla ja lisää katkaravut. Ravut sitkistyvät, jos niitä paistaa liian pitkään, joten kääntele hetki rapuja pannulla, kunnes ne lämpenevät. Kaada ravut ja pannulle jäänyt liemi rapujen päälle ja tarjoa. Tarjoile bataattiranskalaisten ja valkosipulidipin tai guacamolen kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?