perjantai 8. helmikuuta 2013

Tomaatti-vuohenjuustopasta

Kaupassa oli myytävänä jättikokoisia terttukirsikkatomaatteja iso rasiallinen. Tomaatit sattuivat olemaan vieläpä herkullisia ja sitä myöten myös melko kypsiä. En halua laittaa ruokaa hukkaan ja tomaatteja ei olisi voinut oikein pitempään säilyttää,  joten pelastin tomaatit vuohenjuustopastaan.

Tarpeet:


loraus avokadoöljyä tai muuta hyvää öljyä
1 sipuli
2-4 valkosipulinkynttä
500 g kirsikkatomaatteja
1 rkl hunajaa
1 rkl kuivattua tai tuoretta basilikaa
2 dl vettä tai kasvislientä
suolaa ja pippuria maun mukaan
100-200g vuohenjuustoa
pinnalle tuoretta basilikaa
pastaa

Teko-ohjeet:


Pilko sipulit pieneksi ja puolita kirsikkatomaatit kahtia. Kuullota sipulit öljyssä läpikuultaviksi ja pehmeiksi. Lisää tomaatinpuolikkaat ja basilika ja anna niiden hautua pehmeäksi välillä sekoittaen noin 10-15 minuuttia. Lisää vesi tai kasvisliemi ja keitä vielä noin 10 minuuttia. Keitä sillä välin pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää tomaattikastikkeeseen vuohenjuusto ja hunaja, jätä vähän vuohenjuustoa pinnalle koristeeksi. Anna vuohenjuuston lämmetä hetki, mutta sen ei tarvitse sulaa kokonaan. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Asettele pasta tarjolle ja kaada kastiketta päälle. Ripottele vuohenjuustomurusia annoksen päälle ja lisää vielä silputtua basilikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?