keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Teriyakibroileria

Sushi on hyvää, mutta minusta aika isotöistä tehtävää, kun näpertämistä on paljon. Lisäksi pöytäseurueeni karsastaa kalaa, joten täytyi etsiä kompromisseja. Onneksi löytyi suosikkiruuan tasolle noussut teriakibroilerin ohje. Tämänkin tekeminen vaatii hieman aikaa ja oikeaa ajoitusta, mutta on kaiken vaivan arvoista. Teriyakibroilerin kaveriksi teen sushiriisiä, hölskytyskurkkuja ja teriyakidippiä.


Tarpeet:


500-600 g broilerin rintafileitä
loraus avokadoöljyä tai muuta hyvää öljyä
hienoksi silputtuja sipulinvarsia

Tarpeet teriyakimarinadi:


4 rkl japanilaista soijakastiketta
4 rkl mirin-riisiviiniä
2 tl hienoa sokeria
1 tl raastettua inkivääriä
1 murskattu valkosipulinkynsi

Teko-ohje:


Sekoita kaikki aineet keskenään riittävän isossa kulhossa, johon broileritkin mahtuvat. Laita broilerit marinoitumaan 30-40 minuutiksi. Kääntele broilereita välillä. Paista marinoituneet broilerifileet öljyssä paistinpannulla. Sivele broilerit käännettäessä marinadilla. Teriyakimarinadi palaa helposti, joten pidä pannun lämpötila maltillisena. Leikkaa kypsät broilerit leikkuulaudalla ohuiksi siivuiksi. Ripottele pinnalle sipulisilppua. Tarjoile sushiriisin, teriyakidipin ja hölskytyskurkkujen kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?