maanantai 30. tammikuuta 2023

Lämpimät leivät Airfryerissä - mozzarella & aurinkokuivattu tomaatti

Airfryer eli pieni kiertoilmakypsennin tai tuttavallisesti Airi on saapunut keittiöön jo jokin aika sitten. Airi on osoittautunut oikein näppäräksi pikku pöhöttimeksi ja onhan se näinä sähkönsäästöaikoina järkevääkin lämmittää pientä kulhoa koko uunin sijaan.  Facebookin Airfryer vinkit ja ohjeet Suomi -ryhmästä olen saanut hyviä käyttövinkkejä ja ideoita.

Näihin lämpimiin voileipiin eli lämppäreihin surautin nopeasti sauvasekoittimella tahnan, jonka voi korvata hyvin punaisella tai vihreällä pestolla. Leipänä minulla oli itse tehtyä hapanjuurivuokaleipää, jossa oli noin kolmasosa ruista.  Vehnäleipä sopii tähän oikein hyvin myös.




Tarpeet kahteen lämpimään leipään:

4 leipäviipaletta

öljyä/voita

1 pallo mozzarellaa


Tahna:

4 aurinkokuivattua tomaattia öljyssä

kourallinen tuoretta basilikaa

n. 1 dl raastettua parmesaania

ripaus mustapippuria myllystä

tilkka öljyä

tai jos haluat oikaista: muutama lusikallinen punaista tai vihreää pestoa


Lisäksi neljä cocktail tikkua


Teko-ohje:

Tahna: Pilko aurinkokuivatut tomaatit pienemmiksi. Lisää kaikki tahnan raaka-aineet sekoituskulhoon ja soseuta ainekset sauvasekoittimella. 

Kokoa leivät: Levitä leipäviipaleitten päälle tomaattitahnaa/valmista pestoa. Viipaloi mozzarella ja laita sitä tahnapuolien väliin leivän keskelle. Keihästä leipäpaketit cocktailtikuilla, jotta leivät pysyvät hyvin kasassa. Sipaise leivän päälle vielä vähän öljyä tai voita. Vinkki: laita cocktailtikku vinottain, jottei puista osaa jää näkyviin paljoa. Näin tikku ei kärähdä.

Paista leivät airfryerilla 200 asteessa kunnes leivän pinta on vähän ottanut väriä. Minulla meni viisi minuuttia. 

Cocktailtikut pitävät leivät kasassa.
Tikku ei kärähdä, kun sen laittaa vinottain leivän sisään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?