lauantai 27. marraskuuta 2021

Kasvistäytteiset uunipaprikat

Uunipaprikat ovat iloisen näköisiä ja kivoja tarjottavia. Aikaisemmin olen tehnyt niitä jauhelihatäytteellä, mutta kaipasin tällä kertaa kasvisruokaa. Kaivelin netistä vaihtoehtoja kasvistäytteelle ja löysin ohjeita, joissa täytteessä oli mustapapua. Siitä onkin tullut suosikkini papumaailmasta! Ensimmäisestä kokeiluerästä tuli todella tulisia (kuitenkin hyviä) ja toisella kerralla säädin chilin määrää pienemmäksi ja sain kutkuttavan tulisia täytettyjä paprikoita. Reseptissä on edelleen potkua ja chilin määrää kannattaa säätää omaan makuun sopivaksi. Joulunpunaiset uunipaprikat sopivat sellaisenaan lounaaksi tai iltapalaksi. 






Tarpeet:


6 keskikokoista paprikaa (kaikki värit käyvät)

3,5 dl keitettyä riisiä (noin reilu desilitra keittämätöntä riisiä)

suolaa riisin keitinveteen

öljyä

1 sipuli

3-4 valkosipulinkynttä

1 tlk tomaattimurskaa

1 tlk mustia papuja

200 g pakastemaissia

noin 0,5 tl chilijauhetta

(cayennepippuria)

1 tl timjamia

1 tl suolaa

mustapippuria myllystä

100-150 g chilijuustoa (käytin chiligoudaa)

tuoretta korianteria


Teko-ohje:

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Huuhtele ja valuta mustapavut. Leikkaa paprikoista noin 1 cm pois kannan puoleisesta päästä. Tällöin saat paprikakupin, johon täyte tulee. Poista paprikoista siemenet ja kanta. Laita paprikakupit uunivuokaan leikkauspinta alaspäin ja laita vuoan pohjalle noin sentti vettä. Esipaista paprikoita 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia.  

Täyte: 

Hienonna sipulit ja paloittele kupeista yli jäänyt paprika pieniksi paloiksi.  Kuullota pannulla ensin sipulit ja sen jälkeen muut raaka-aineet riisiä ja juustoa sekä muutamaa koristeeksi jäävää korianterinlehteä lukuun ottamatta. Lisää pannulle mausteet ja anna täytteen tekeytyä hiljakseen. Täyte on valmis, kun raaka-aineet pannulla ovat läpensä lämpimät ja melkein kaikki neste on haihtunut. Lisää pannulle lopuksi riisi ja noin puolet juustosta. Sekoita. Maistele täytettä ja lisää mausteita tarvittaessa. 

Ota paprikat pois uunista ja kaada vesi pois uunivuoasta. Käännä paprikat ylösalaisin ja painele niihin täytettä. Raasta loppu juusto täytteen päälle. Paista uunissa 200 asteessa vielä vartti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?