lauantai 18. lokakuuta 2014

Hirvenlihapullat

Kävin jokin aika sitten Espoon työväenopiston kokkailukurssilla, jossa teemana oli terveellinen Itämeren ruokavalio. Kurssilla tehtiinkin kaikkea mielenkiintoista lehtikaalisipseistä ja -pestosta alkaen. Hirvenlihapullat olivat kattauksen parhaimmistoa, sillä hirvenlihaa on ollut harvemmin pöydässä. Hirvenjauheliha maksoi lihakaupassa 20 euroa kilo eli selvästi kalliimpaa kuin naudanjauheliha, mutta halvempaa kuin hirvipaisti olisi ollut.

Tarjosin näitä pullia pinaatilla ryyditetyn perunamuussin ja ruskean kastikkeen kanssa.


 


Tarpeet:


500 g hirvenjauhelihaa
1 pieni sipuli
1-3 valkosipulinkynttä
1 rkl hyvää öljyä
0,75 dl (ruis)korppujauhoja
1,5 dl lihalientä
(suolaa)
0,5 tl vastarouhittua mustapippuria
(1 tl vastarouhittua katajanmarjaa)
1 tl timjamia
1 rkl sinappia
1 kananmuna
paistamiseen voita ja öljyä


Teko-ohje:


Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä rasvassa pannulla. Kaada korppujauhot ja lihaliemi kulhoon ja anna turvota hetki. Mittaa kaikki loput lihapullataikinan ainekset kulhoon korppujauhoseoksen joukkoon ja sekoita hyvin.

Paista mikroaaltouunissa tai paistinpannulla pieni koepulla maisteltavaksi, lisää tarvittaessa mausteita.

Muotoile lihapullataikina pyöryköiksi ja paista ne joko uunissa 200 asteessa 20 minuuttia tai pannulla voin ja öljyn seoksessa kypsäksi.

2 kommenttia:

  1. Hirvi on niin hyvää, että kerran vuodessa on pakko investoida siihen. Huomaa, että riista-aikaa pukkaa. Minulla blogissani hirvipullien sijaan sama homma porosta. Syysruokaa parhaimmillaan kaikki nämä hyvät riistaruoat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uijui, näyttävätpä poropullat herkullisilta! Hulluilla päivillä oli poroa tarjouksessa, mutta ostimme sieltä ranskalaisen kaniinin. Pakastin on niin täynnä omenamehua ja mansikoita, ettei voitu hamstrata!

      Poista

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?