sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Herkullinen uunipasta

Kultani ehdotti kasvisruokaa ja ilmeisesti hänellä oli tämä ateria mielessään. Uunipastaan tulee kylläkin pekonia, mutta sen verran pystyimme kasvisruuasta joustamaan. Chifferi pastaa en ole aikaisemmin käyttänyt, mutta kaupasta sitä kuitenkin löytyi. Käytännössä se näyttää suurikokoiselta makaronilta. Pekoni ja paprikat antoivat tälle ruualle kivan makuyhdistelmän!

Uunipastan tekoon tarvitaan, ainakin näin pienessä keittiössä kuin minulla, kaikkein suurimmat kulhot ja pannut. Inspiraatio tähän ruokaan on saatu Hesarista, joskaan reseptin mukaan ei ihan menty. Suolan käyttö joka välissä vähän hirvitti, varsinkin kun pekonista ja parmesanista tulee suolaa väistämättä. Maistelemalla siitäkin selviää.



Tarpeet:


500 g (tummaa) chifferipastaa (isoja makaroneja)
1 sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
15 cm pala purjoa
2 porkkanaa
1 iso punainen paprika
1 iso keltainen paprika
1 iso kesäkurpitsa
1 rasia kirsikkatomaatteja (250 g)
2 dl ruokakermaa
1 pkt (noin 150 g) pekonikuutioita
vajaa pari desiä raastettua parmesaania
tuoretta basilikaa
voita
öljyä
suolaa ja mustapippuria
pari kolme rkl korppujauhetta


Teko-ohje:


Pese ja tarvittaessa kuori kasvikset. Silppua sipulit ja kuutioi muut kasvikset pieniksi kuutioiksi.

Kuumenna voinokare ja tilkka öljyä tilavassa pannussa. Kuullota sipulit rasvassa. Lisää pannuun muut kasvikset ja paahda niitä korkealla lämmöllä muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Alenna lämpötilaa. Mausta kasvikset suolalla ja pippurilla. Kypsennä kasviksia miedolla lämmöllä noin vartti välillä sekoittaen.

Sekoita kerma kasvisten joukkoon ja kiehauta. Revi basilikanlehtiä joukkoon ja tarkasta, tarvitseeko suolaa tai pippuria lisätä. Paista toisella paistinpannulla pekonikuutiot rapeiksi.

Keitä pastat pakkauksen ohjeen mukaan suolaisessa vedessä. Vähennä keittoaikaa noin kolme minuuttia, sillä pasta kypsyy vielä uunissa. Kaada keitetty pasta lävikköön ja hyvin valutettuna suureen kulhoon. Mausta pasta parilla lusikallisella öljyä, lisää kasvikseet ja paistettu pekoni sekä reilu puolet raastetusta parmesaanista. Sekoita hyvin ja tarkista maku.

Kaada pastaseos isoon voideltuun uunivuokaan. Sirottele pinnalle korppujauhoja ja parmesaania. Lisää pinnalle vielä muutama voinokare. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.



2 kommenttia:

  1. Hmm.. onko pekoni kasvis?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuten tuohon johdantoon kirjoitinkin "Uunipastaan tulee kylläkin pekonia, mutta sen verran pystyimme kasvisruuasta joustamaan."

      Poista

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?