tiistai 28. toukokuuta 2013

Parsaa grillissä

Tänä keväänä olen innostunut parsasta oikein kunnolla. Ainahan se on hyvää ollut, mutta nyt olen kokkaillut siitä enemmän itse. Näin muistaakseni Strömsössä, kuinka kokit valmistivat vihreää parsaa paistinpannulla. Päädyin sen jälkeen googlettamaan, miten sitä voisi tehdä grillissä. Helppoahan se on!

Tupperwaren Click n' Shake kulho oli juuri sopiva parsoille!
Onneksi sille löytyi vihdoin käyttöä :)


Tarpeet:


1 pkt vihreää parsaa
2 rkl avokadoöljyä tai oliiviöljyä
ripaus sormisuolaa
muutama nokare voita

Teko-ohje:


Pese parsat. Poista parsojen tyvestä noin parin sentin pätkä puisevaa osaa. Kuori tyvestä tarvittaessa. Voitele parsojen pinta öljyllä ja asettele ne grilliin kohtalaiselle lämmölle. Grillaa välillä käännellen muutaman minuutin (4-5 min) ajan. Parsa on kypsää kun se taipuu hieman nostettaessa. Nosta parsat tarjoiluastiaan, ropsauta hennosti suolaa päälle ja lisää joukkoon voi joko pieninä nokareina sulamaan tai valmiiksi sulatettuna.

4 kommenttia:

  1. Täytyy joskus kokeilla. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Ole hyvä! Parsa on niin hyvää :)

    VastaaPoista
  3. Parsa on meillä suurta herkkua. Onneksi nytkin on pari nippua vihreää jääkaapissa odottelemassa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella maukasta! Nyt on löytynyt myös napakoita ja hyvälaatuisia parsoja monesta kaupasta. Minulla on ollut parsaa kohtaa pieniä ennakkoluuloja, olen luullut sitä hankalaksi valmistaa, mutta helpostihan siitä tulee.

      Poista

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?