sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Voileipäkakku rieskasta

Halusin tehdä pienelle porukalle vierastarjottavaksi voileipäkakkua. Päädyin tekemään voileipäkakun Lapin rieskasta (ruis). Rieskakakun plussana on se, ettei sen tarvitse vetäytyä kauaa: minusta kakku on parhaimmillaan tekopäivänä syötynä. Rippeet jäivät kuitenkin seuraavaan päivään ja olihan se maukasta vielä silloinkin. Täytteestä tuli herkullinen ja sitä voisi laittaa vaikka eväsleipien väliin vappupiknikille.



Tarpeet:


2 pkt Lapin rieskaa eli neljä rieskaa
1 pkt valmiiksi grillattuja broilerin sisäfileitä
1 pkt pekonia
1-1,5 dl raastettua parmesania
9 kuivattua aprikoosia
1 prk kevytranskankermaa
1,5 tl curryä
noin 1 dl kermaa, maitoa tai vettä
Koristeeksi kirsikkatomaatteja, parmesanlastuja, persiljaa tms.

Teko-ohje:


Paista pekonit rapeiksi paistinpannulla. Jäähdytä talouspaperin päällä. Pilko broilerinfileet pieniksi palasiksi. Silppua aprikoosit pieneksi silpuksi saksilla ja saksi samoin myös pekoni. Raasta parmesan juusto. Sekoita ranskankerma ja curry kulhossa. Lisää muut ainekset ja löysytä seosta nesteellä. Seoksen pitäisi olla niin löysää, että se on helppo lusikoida rieskalevyjen väliin, mutta se ei kuitenkaan saisi valua.

Voit koota kakun suoraan tarjoilualustan päälle: laita pohjimmaiseksi rieskalevy ja sen päälle kolmasosa täytteestä. Jatka kunnes neljäs rieskalevy on pinon päällimmäisenä. Koristele pinta kirsikkatomaateilla, yrteillä ja parmesanista vuolluilla lastuilla.

2 kommenttia:

  1. Kiitos kivasta reseptistä! Ihana idea käyttää rieskoja voileipäkakun tekemiseen. Itse rakastan voileipäkakkuja, mutta eipä niitä useinkaan jaksa tehdä kuin juhliin, on sen verran työlästä puuhaa perinteisesti valmistettuna mielestäni. : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, hienoa, että resepti kiinnosti! Tämä on todellakin simppelimpi tapa kuin perinteinen voileipäkakku. Kokoaminen ja "päällystys" on helpompaa ja määräkin jää pienemmälle porukalle kohtuulliseksi. Toisaalta isommalle porukalle näitä voi tehdä useamman. Kakku leikkaantui nätisti voileipäkakkuottimella.

      Poista

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?