perjantai 5. huhtikuuta 2013

Terveisiä Texasista - Osa 2 Dallas World Aquarium

Yleensä lomamatkalla käymme aina akvaariossa tai eläintarhassa. Eläinten katselu on hauskaa ja rentouttavaa puuhaa. Samalla saamme vinkkejä myös omien kotiakvaarioiden sisustamiseen ja hoitoon. Edellisellä Dallasin reissullani akvaario oli suljettuna remontin vuoksi, mutta tätä kannatti odottaa.Dallas World Aquarium  on paras näyttely, jonka olemme kokeneet: Amerikkalaiseen tapaan näyttely oli rakennettu viimeisen päälle hienosti. Erityisen vakuuttuneita olimme merivesialtaista, jotka oli tehty maantieteellisten alueiden mukaan. Altaita oli moninkertainen määrä siihen nähden, mitä olemme aikaisemmin nähneet. Muovikoralleja ei näkynyt missään, mutta aitoja versioita oli runsaasti kirkkaissa väreissä esillä. Hai- ja rauskualtaan läpi pääsi kävelemään putkea pitkin ja katsottavaa riitti sielläkin. Merihevosia oli lukuisia ja useammassa pienemmässä altaassa. Cyanoa (sinilevää) tai aiptasiaa (meriakvaariossa haitallinen ja ikävännäköinen koralli) ei liiemmin näkynyt, joten merivesiharrastajatkin pystyivät kiertämään näyttelyn ilman kämmenpohjien hikoamista.


Yllätys oli se, että Dallas World Aquariumissa oli nähtävillä paljon nisäkkäitä, lintuja ja kasveja. Jo ennen lipunmyyntiä nousimme mutkittelevaa liuskaa pitkin kasvien ja lintuhäkkien lomassa ylöspäin. Näyttely itsessään alkoi yläkerrasta, vesiputousten ylätasanteelta valuen sieltä alaspäin merenpohjaa kohti. Matkalla nähtiin apinoita, laiskiaisia, papukaijoja ja muita lintuja, osa vapaasti lentäen. Kevät oli tullut myös näyttelyyn ja linnuilla oli pesimäpuuhat mielessä. Erikoisin nisäkäs oli kokonaan vedessä elävä merilehmä (manatee), joka asui suuressa jokialtaassa.Makeanveden kaloja, mm. piraijoita, ja matelijoita oli myös esillä. Sammakkopuolelta oli edustettuna ne "tavalliset" lajit, joita näkee joka näyttelyssä, mutta isossa näyttelyssä tietysti tulee uusiakin tuttavuuksia vastaan. Jokaisesta lajista oli asianmukaiset opasteet esillä, mutta keskityimme enemmänkin eläinten ja kasvien ihailuun.

Akvaariovierailu oli yksi loman tähtihetkistä, toivottavasti pääsemme uudelleen!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?