torstai 21. maaliskuuta 2013

Hedelmäsalaatti

Kävimme hiljan työkaverin kanssa lounaspöytäkeskustelua siitä, mitä hedelmiä hedelmäsalaattiin kannattaisi laittaa. Mietimme suuntuntumaa, värejä ja makupareja. Pääsimme yhteisymmärrykseen siinä, että hedelmäsalaatissa on kolme pääkomponenttia: omena, banaani ja jokin sitrushedelmä. Omena tuo rakennetta, banaani suloista makeutta ja sitrushedelmä raikkautta.

Hedelmäsalaatti on minusta parhaimmillaan tuoreista ja makeista hedelmistä tehtynä. Pääpiirteissään. Kuitenkin minulla on heikkous säilykepersikoihin ja ilman niitä ei täydellistä hedelmäsalaattia voi tehdä. Voin joskus myös nakata joukkoon punaisia säilykekirsikoitakin esteettisistä syistä. En tee hedelmäsalaatille yleensä marinadia tai kastiketta, koska hedelmät ovat itsessään jo hyviä. Näin keväällä pääsiäisen aikaan hedelmäsalaatti sopii pashan ja baban kaveriksi. Niiden ohjeet julkaisen lähiaikoina.

Vieraita varten teen joskus mascarponesta ja vaniljasokerista seoksen, jota tarjoan salaatin kanssa.



Tarpeet:


1 omena
tummia ja vaaleita viinirypäleitä
1 banaani
1 appelsiini
1 kiivi
1 prk säilykepersikoita omassa mehussaan
0,5 limen mehu
mascarpone-juustoa ja vaniljasokeria (lisäksi tarvittaessa kidesokeria tai hunajaa)


Teko-ohje:


Pese ja kuori kaikki hedelmät. Kuori appelsiini niin, että pintaan ei jää yhtään valkoista osaa. Fileroi appelsiini, jottei hedelmälihan ympärille jää kalvoja. Pilko kaikki hedelmät mahdollisimman tasakokoisiksi palasiksi. Lorauta salaatin joukkoon vähän persikoiden mehua ja noin puolen limen mehu. Sekoita hedelmiä varovasti ja laita astia hetkeksi jääkaappiin viilenemään ja anna makujen tasoittua.

Sekoita kulhossa mascarponea ja vaniljasokeria. Maistele ja lisää makeutta tarvittaessa sokerilla tai hunajalla. Tarjoile hedelmäsalaatin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Hedelmäsalaattia tulee kyllä tehtyä liian harvoin. Meillä ei oikein banaani uppoa, joten se jätetään pois, mutta olen viime aikoina ihastunut mangoon ja jos se sattuu saamaan sopivan kypsänä JA leikkaamaan edes säälittävästi, se sopii hyvin salaattiin. Ja tuo mascarponelisä kuulostaa liian hyvältä :)

    VastaaPoista
  2. Mango tuo myös ihanan keltaisen värin! Sen kiven kanssa on kyllä yleensä pulassa

    VastaaPoista

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?