maanantai 18. helmikuuta 2013

Raikas salaatti

Vein luokkatapaamiseen kinkkupiirakan lisäksi salaattia. Pidän siitä, että salaatissa on paljon sattumia, pelkkiä "heiniä" en halua lautaselleni. En ole terveysintoilja, mutta pari kertaa Paula Heinosen luennolla käyneenä valitsen salaatin pohjaksi syvänvihreitä salaatinlehtiä, joissa on muutakin kuin vettä. Luomulaatua ja kotimaista ei näin talvella meinaa löytyä, joten käytin, Heinosen ohjeista piittaamatta, ulkomaista salaattimixiä. Siinä oli ainakin pikkupinaattia ja rucolaa. Makua salaattin tuli avokadosta, päärynästä ja verigreipistä. Tähän salaattiin olisi voinut lisätä hyvin juustoa, rapuja tai kypsää broileria, jos olisi halunnut ruokaisamman version.

Salaattia tehdessä sattumat valuvat helposti tarjoilukulhon pohjalle ja kasasinkin salaatin kerroksittain niin, että salaatinlehdet jäivät pohjalle ja herkkupalat pinnalle.

 Tarpeet:


salaatinlehtiä
1 päärynä
1 avokado
0,5 limen mehu
1 verigreippi
0,5 kurkkua
kevätsipulin vihreitä versoja tai ruohosipulia

Kastikkeen tarpeet:


0,5 limen mehu
2-3 ruokalusikallista avokadoöljyä tai muuta hyvää öljyä
1 tl hunajaa
pari pyöräytystä pippurimyllystä
 


Teko-ohje:


Huuhtele ja valuta salaatinlehdet tarvittaessa. Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet yhteen pienessä kulhossa. Pilko kurkku pieniksi palasiksi. Kuori ja leikkaa päärynä pieniksi palasiksi erilliseen kulhoon. Halkaise greippi ja nostele lusikalla greippilohkoja päärynöiden päälle. Valuta myös greipistä tuleva mehu päärynäpilkkeiden päälle. Puolita avokado ja tee sen hedelmälihasta pieniä palasia omaan kulhoon. Valuta limenmehu avokadopalasten päälle. Laita tarjoiluastian pohjalle salaatinlehdet, revi niitä tarvittaessa käsin pienemmiksi. Lisää kasvikset kerroksittain salaatinlehtien päälle. Leikkaa saksilla sipulinvarsia salaattitarpeiden pinnalle. Pirskottele kastike lopuksi päällimmäiseksi ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?