keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Savulohimousse

Campasimpukka-blogissa järjestettiin helmikuun lopulla  Löydä koti keittokirjalle-tempaus, jossa Campasimpukka lahjoitti postimaksua vastaan keittokirjoja uuteen kotiin. Tempaus oli hauska ja toi hyvän mielen monelle. Kiitos Campasimpukka!

Olisin vallan mainiosti voinut "tilata" koko kokoelman itselleni, mutta maltoin mieleni ja pyysin Martan joulukirjan. Olin katsellut kirjaa jo sillä silmällä viime joulun aikaan, mutta se ei sitten kuitenkaan päätynyt omaksi lahjapaketikseni. En halunnut, että uusi kirjani jäisi hyllyyn odottamaan ensi joulua, vaan halusin kokeilla jotain kirjan reseptejä. Jouluruuat eivät välttämättä aina ole niin jouluisia ja minusta tämä resepti sopii niin pääsiäiseen kuin kevään ja kesän juhlapöytiin. Mousse on myös herkullista leivän päällä.

Savulohimousse on Marttaliiton julkaisemassa Martan joulukirjassa nimellä Kirjolohimousse. Puolitin alkuperäisen ohjeen ja lisäsin massaan hienonnettua paprikaa sekä vähän mausteita. Puolitetun ohjeen aineksilla saa noin puolikkaan leipävuoan täyttävän moussen. Ajattelin, että tätä voisi tehdä vaikkapa juhliin suoraan tarjoilukulhoon. Moussen rakennehan on jokseenkin pehmeä, vaikka se koossa hyvin pysyikin.


Tarpeet:


300 g lämminsavustettua kirjolohta/lohta
0,5 suippopaprikaa pienen pieneksi pilkottuna
0,25-0,5 dl kalalientä
3 liivatelehteä
valkopippuria
2 dl ranskankermaa
tilliä
koristeeksi pinnalle paprikaa, tilliä, sitruunaa..

Teko-ohje:


Poista savulohesta nahka ja ruodot. Hienonna kala monitoimikoneessa teholeikkurilla. Pilko paprika pienen pieneksi palaseksi ja lisää se kalamassan joukkoon sekoittaen. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi ja lisää puristetut liivatelehdet. Sekoita liivateseos ja valkopippuri kala-paprikamassaan. Lisää ranskankerma seokseen. Tarkista maku. Kaada seos kelmulla vuorattuun tai kevyesti öljyllä sipaistuun vuokaan. Anna moussen tekeytyä yön yli kylmässä. Kumoa mousse tarjoiluvadille ja koristele.

4 kommenttia:

  1. Kaikenlaiset lohimousset ovat ihania. Meillä sellainen on viime aikoina ollut (10v) bravuuri rieskarullaksi käärittynä - ja hyväähän se onkin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan varmasti maistuu rieskarullat hyvälle! Yllättävän helppo tämä oli myös tehdä.

      Poista
  2. Kuulostaa oikein hyvältä, kiva että kirjalle löytyi hetikohta käyttöä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjassa oli runsaanpuoleisesti ohjeita kalapöytään ja Marttojen niksithän on aina arjessa toimivia. Kirja oli hyvä lisä kokoelmaan, kiitos :)

      Poista

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?