lauantai 3. toukokuuta 2014

Bataattia grillissä

Hankin uuden sähkögrillin parvekkeelle entisen rikkouduttua juuri vapuksi. Grilli koeponnistettiin jerk-broilerilla ja grillatuilla bataateilla. Sähkögrillilläkin grillaus onnistuu, vaikkei se ihan sitä parasta elämystä tarjoakaan. Ulkona on kuitenkin kiva laittaa ruokaa. Yleensä olemme grillanneet bataatin ilman esikypsennystä ja onnistuuhan se niinkin. Bataatti kypsyy nopeasti. Nyt kuitenkin muokkasimme Food Networkin ohjetta, jossa bataatti ensiksi keitetään kokonaisena melkein kypsäksi ja sitten vasta grillataan valmiiksi.


Tarpeet:


1-2 bataattia
vettä
suolaa
yhden limen kuori
ripaus cayenne pippuria
loraus öljyä
mustapippuria myllystä
tuoretta korianteria

Teko-ohje:


Harjaa bataatti juuresharjalla puhtaaksi, mutta älä kuori. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää kokonainen bataatti kattilaan. Keitä kunnes bataatti on melkein kypsä (haarukalla tökättäessä bataatti antaa vielä vastusta, mutta se on kuitenkin helppo leikata veitsellä). Leikkaa bataatti pituussuunnassa kahdeksaan osaan.

Tee gillattujen bataattilohkojen päälle lisättävä mausteseos valmiiksi: raasta limen kuori ja sekoita kuoriraaste, cayennepippuri ja suola keskenään.

Öljyä bataattisiivut ja pyöräytä päälle pippuria myllystä. Grillaa parilaosalla molemmat kyljet ja kuoriosa noin puolitoista minuuttia per kylki.

Kun bataatti on kypsää, ota siivut lautaselle ja ripottele mausteseos bataattien päälle. Silppua lopuksi tuoretta korianteria pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?